Bogat program u Bjelovaru povodom 180. godina Matice hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ogranak Matice hrvatske u Bjelovaru uključuje se u veliko obilježavanje 180 godina djelovanja Matice hrvatske.

Predsjednik bjelovarskog Ogranka profesor Vedran Milić sa svojim kolegama predstavio je za sada deset zanimljivih kulturnih događanja u Bjelovaru koji će obilježiti ovu veliku obljetnicu.

-Imamo deset kulturnih događanja u suradnji s ustanovama i partnerima koje su se rado odazvale poput Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’, CUK-a, Gradskog muzeja Bjelovar, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, KMC-a, Bjelovarskog kazališta i Gimnazije Bjelovar. Odmah smo se organizirali i dogovorili što ćemo i kako napraviti i to me veseli. Moram reći i da smo u kontaktu sa središnjicom u Zagrebu čiji je predsjednik Miro Gavran i oni su ugodno iznenađeni i na neki način čude se kako smo tako veliki program u ovo vrijeme pandemije uspjeli organizirati – kazao je Milić i istaknuo dijelove programe.

-Imat ćemo predstavu za vikend ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote’ u Domu kulture, tu je i otvorenje izložbe ‘Vatroslav Lisinski’ u Gradskom muzeju, zatim predavanje Aide Sokolović ‘Vatroslav Lisinski’ zauvijek mlad. U KMC-u će biti i igrani film ‘Lisinki’. U Bjelovarskom kazalištu će biti zanimljiva večer poezije, Gimnazija će organizirati Večer posvećenu Željku Sabolu i još mogo toga. Program je zanimljiv i bogat, želimo da Ogranak Matice hrvatske u Bjelovaru postane prepoznatljiv i zahvaljujem se kolegama na suradnji – istaknuo je Milić

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!