Daruvarske toplice gostima nude doručak od namirnica s lokalnih gospodarstava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarske toplice još prije nekoliko godina planirale su suradnju s daruvarskim OPG-ovcima. Međutim, malo zbog korone, malo zbog kadrovskog preslagivanja, ovaj projekt je pao u drugi plan i neko vrijeme se o njemu nije niti govorilo niti na njemu radilo. S dolaskom novoga ravnatelja Ratka Vukovića dobilo se zeleno svijetlo i projekt je danas – na stolu.

‘Daruvarski doručak’ od prije nekoliko dana redovna je ponuda hotela Termal. O kakvom je doručku riječ, pojasnio je nutricionist Dragan Gazibara.

Dragan Gazibara

-Ovdje je riječ prije svega o svježoj, domaćoj hrani proizvedenoj na OPG ovima s daruvarskog područja. Nama je bitno da hrana koju poslužujemo bude nutritivno bogata, sa što manje konzervansa. I ovoga trenutka sam jako zadovoljan jer smo u tome uspjeli – kaže Gazibara.

Tako gosti hotela Termal mogu uživati u domaćim delicijama poput svježeg sira i vrhnja, jogurta, tvrdih i polutvrdih sireva. U ponudi je domaći džem, med, a gosti su oduševljeni domaćim sokovima od jabuke do cikle.

‘Daruvarski doručak’ se trenutačno poslužuje u suradnji s nekoliko OPG-ova, čiji su se vlasnici javili na javni poziv i mogu pratiti potrebe Daruvarskih toplica. Međutim, Gazibara najavljuje i proširenje ponude.

-Javni poziv je otvoren i dalje, jer načelno nema tog domaćeg proizvoda koji bi nama bio višak. Želimo surađivati sa što više domaćih OPG ova jer na taj način svakako dobivamo, kako na kvaliteti tako i raznovrsnosti ponude – kaže Gazibara.

Na kraju treba i dodati kako je u samoj ideji ovoga projekta i želja da se svim gostima Daruvarskih toplica koji dolaze, ne samo iz Hrvatske, već i stranih zemalja, predstave i promoviraju domaći proizvođači.

-Kroz ovu suradnju mi direktno spajamo goste s proizvođačima hrane na obostrano zadovoljstvo – zaključuje Dragan Gazibara. (V.B)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!