Policija najavljuje edukativna predavanja o prometovanju traktora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, započet će proljetni radovi u šumama, vinogradima i poljima, čime će se povećati frekvencija traktora i radnih strojeva na prometnicama. Većoj sigurnosti vozača traktora i svih drugih sudionika u prometu, pridonijet će tehnički ispravan, registriran i osiguran traktor te priključni stroj – naveli su iz PU koprivničko-križevačke.

Kao i prijašnjih godina, na području općina organiziraju se i provode tehnički pregledi traktora i priključnih strojeva, a koje provode Stanice za tehnički pregled. Pozivaju se svi vlasnici traktora i priključnih strojeva da iskoriste priliku te obave redovni tehnički pregled na terenu prema sljedećem rasporedu:

8. – 10. ožujka 2022. – Novačka
15. – 17. ožujka 2022. – Peteranec
4. – 7. travnja 2022. – Drnje
5. travnja 2022. – Kutnjak
7. travnja 2022. – Podravska Selnica

-Policijski službenici za preventivu Policijske postaje Koprivnica, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda na terenu, provodit će edukativna predavanja – tribine. Teme predavanja biti će prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora i osiguranje.
Također, skrećemo pozornost svim vozačima traktora na odgovorno ponašanje u prometu, na češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za kočenje). Ujedno, kako bi prometnice bile čiste i suhe, odnosno sigurne za sudjelovanje svih sudionika u prometu, podsjećamo sve vozače da su prije uključivanja vozila u promet dužni očistiti blato s kotača – objavili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!