Sud u Bjelovaru zauvijek oduzeo auto vozaču zbog učestalih prekršaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici u srijedu je doveden  56–godišnji vozač koji je u utorak, 1. ožujka, u 17.55 sati  upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila.

Kako je vozaču ovo četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – objavila je PU koprivničko-križevačka.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar.
Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo po pravomoćnosti odluke vratiti vozaču.

Također, danas, 3. ožujka na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 46–godišnji vozač koji je u srijedu, 2. ožujka, u 17.50 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Kako je vozaču ovo četvrti prekršaj upravljanja vozilom prije položenog vozačkog ispita i već je tri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – naveli su iz PU koprivničko-križevačke.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 30 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci kad za to stekne uvjete te će biti predan u zatvor u Bjelovaru.
Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku vozila.

Nadalje, ističemo i pravomoćnu presudu Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba u Križevcima, kojom je 53-godišnjem vozaču inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja trajno oduzeto osobno vozilo u korist Republike Hrvatske – rekli su iz PU koprivničko-križevačke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!