[FOTO] ‘Dobri jarani’ oduševili Pakračane, ali i ekipu iz Zabranjenog pušenja koja je inspirirala predstavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – U pakračkom Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u subotu je održana premijera mjuzikla „Dobri jarani“, glazbeno – scenskog djela koje je nastalo u suradnji glumačke sekcije Kulturno – prosvjetnog društva „Sloga“ iz Pakraca i popularnog benda „Zabranjeno pušenje“, čiji su članovi također bili na premijeri. Interes publike bio je ogroman, a tome u prilog ide i podatak da se za mjuzikl, koji je u uz kratku pauzu trajao duže od dva i pol sata, doslovno tražila stolica više.

Poslije izuzetno uspješnog mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“, ovo je još jedna izvrsna uspješnica inspirirana dugometražnim filmom „Balada o Pišonji i Žugi“, a za čiji je libreto i režiju zaslužna Dubravka Špančić.

Radnja „Sloginog“ mjuzikla se odvija u Sarajevu, glavnom nam gradu susjedne Bosne i Hercegovine, dok se u nekim segmentima dotiče i Pakraca. Tijekom predstave je izvedena 21 pjesma „Zabranjenog pušenja“, a sudjelovao je i toliki broj glumca i pjevača, i to u rasponu godina od 16 do 55 s pakračkim, lipičkim te jednom siračkom adresom, kako je istaknula Dubravka Špančić.

-Svojom smo se pričom dotaknuli nacionalnih, vjerskih, moralnih, socijalno-društvenih, obiteljskih i drugih vrijednosti. Niti se želimo, niti se bavimo njima, nego se oni bave našim likovima koji sviraju u bendu, imaju svoje ljubavi i slave prijateljstvo, a s ciljem da s bendom jednom odu na more i sve drugo im jednostavno nije važno, naglasila je netom prije početka predstave Dubravka Špančić.

-U dramskom tekstu se nailazi na psovke, dok u scenskom pokretu ima nemilih i brutalnih scena, a u međuprostorima se lako izmamljuje osmjeh publike, međutim, predstava nije namijenjena djeci, dodala je gospođa Špančić i pri tome napomenula kako „Sloga“ samostalno snosi financijski trošak predstave.

Na kazališnim daskama koje život znače tako se pojavljuju Leo Lapaš, Daron Duchač Lalić, Krešimir Hihlik, Luka Feher, Ivan Abrić, Benjamin Stanojev, Grgur i Greta Špančić, Leon Krajačić, Predrag Kukić, Mario Barać, Dean Deki Nagy, Josip Nešo Knežević, Dragan Starivlah, Lara Zelenika, Stela Major, Nina Babojelić, Ksenija Vacek, Severina Popov, Marta Filipović, Emi Ančić i Matko Šuperina, dok su za tehnički dio bili zaduženi Jozo Jozz Hodak, Krešimir Mađaroši te Dubravka Špančić.

Naravno, ne smijemo izostaviti ni druge Pakračane i Lipičane koji su također pripomogli svojim volonterskim trudom, entuzijazmom i angažmanom. To su motoristi Pakraca i Lipika, Ivanka Ristić sa šivanjem, Ebony Lasić sa slikanjem kulisa, Sara Komljenović i Dorotea sa snimanjem, FOTOimago, Mario Egredžija s mapingom, Elio Lipovski s rasvjetom te Dalibor Talajić s najavnim plakatom predstave.

Svi oni koji u subotu nisu mogli pogledati predstavu, to će moći učiniti već 12. ožujka u Hrvatskom domu. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!