Župan Koren objasnio na koji će način bolje povezati gradove i selo u Koprivničko-križevačkoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Koprivnici su u četvrtak potpisani dvogodišnji ugovori o usluzi cestovnog prijevoza temeljem kojih će od sredine mjeseca početi voziti novih 79 javnih autobusnih linija za bolje povezivanje ruralnih područja s gradovima u Koprivničko-križevačkoj županiji i izvan nje.

Vrijednost ovog projekta je 22 milijuna kuna, od čega će država osigurati 16,5 milijuna, a Županija preostalih 5,5 milijuna.

Na 44 županijske i 35 međužupanijskih linija putnike će prevoziti autobusi Čazmatrans Nove iz Čazme i Podravine Express Toursa iz Đurđevca kao i Autoprijevozničkih obrta Željka Šubića iz Kladara i Ignaca Škriljaka iz Podravskih Sesveta.

Župan Darko Koren rekao je da je Koprivničko-križevačka županija među prvima u Hrvatskoj uspostavila i krenula u realizaciju projekta javnog linijskog prijevoza na kojem je radila dvije godine te ga inicirala kroz Hrvatsku zajednicu županija.

“Dogovorili smo kako će radnička mjesečna karta iznositi 80 posto pune cijene, studentska i umirovljenička 20 posto, dok će učenici mjesečnu kartu plaćati svega 5 posto od pune cijene. S realizacijom se kreće od 15. ožujka ove godine”, istaknuo je župan Koren.

Najavio je da je sljedeći korak zaključenje Ugovora za sufinanciranje javne usluge prijevoza s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

“Koprivničko-križevačka županija se od samih početaka bori za svoje stanovnike, ali i za nas koji od ovog posla živimo. Jedini ste od rijetkih koji na ovako konkretan način pomažete i nije pretjerano reći da nakon ovog potpisivanja danas, ništa više neće biti isto”, rekao je direktor Čazmatrans Nove, Damir Pavlović.   (Hina)

Foto: čazmatrans/kkž

Damir Pavlović, direktor Čazmatrans Nove, potpisao je ugovor o prijevozu s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom


PODIJELI S PRIJATELJIMA!