Prostor nekadašnjeg Fenora napokon dobio prvog stanara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Prvi put od 2007. i potpunog poslovnog kraha, u prostoru nekadašnje novoračanske gospodarske perjanice Fenora se budi novi poslovni život. Današnja Poduzetnička zona je danas i svečano otvorena useljenjem prvog pogona, onog tvrtke Ferrodus Bjelovarčanina Vedrana Presečkog koji proizvodi sprave za fitness pri čemu je potpuno izvozno orijentirana.

-Izvozimo u gotovo sve zemlje Europe, čak i u Ameriku, imamo i dvije narudžbe za Kinu, Hong Kong. Bilo bi lakše reći u koje zemlje ne izvozimo, ne izvozimo u Finsku, Rusiju i Norvešku, ali u Norvešku bi trebali sada izvesti sprave – navodi Presečki.

Sve je spremno za početak rada

Tvrtka s petero zaposlenih je u pogon u Novoj Rači ušao jer je zbog povećanih narudžbi postojeći pogon u Bjelovaru postao premalen, a u Novoj Rači su im uz to ponudili dobre uvjete.

-Općinsko vijeće je bilo suglasno da se toj tvrtki da podrška od sto tisuća kuna za uređenje hale, oslobodili smo je plaćanja najma. Prve godine je oslobođena plaćanja 75 posto najma, druge godine 50 posto, a najam nije velik tek 10 kuna po kvadratu – ističe načelnik Darko Knežić.

Svečano otvaranje pogona u Poduzetničkoj zoni

U opremanju novog proizvodnog pogona Presečki je osim novoračanske imao i podršku Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Županija je u prošlom javnom pozivu za poduzetnike sufinancirala dio onoga što se može vidjeti u pogonu, konkretno korisnici su mjera 7 i 8 i nadamo se da ćemo i ubuduće pomagati našim poduzetnicima – poručila je županijska pročelnica za gospodarstvo Martina Posavac Ćurić.

Podršku je dao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji pozdravlja i to što Presečki ostaje i u Bjelovaru.

-Bjelovar je čvrsto stao iza ove priče, ovaj poduzetnik je prije otprilike dvije godine osvojio gradskih sto tisuća kuna nagrade za najbolji startup. Proizvodnja se nastavila i u Bjelovaru i ulaganja se nastavljaju i ondje – rekao je Hrebak.

Najmodernija oprema za proizvodnju fitness sprava

Načelnik Nove Rače Darko Knežić se nada da je Ferrodus tek prva tvrtka koja će doći u prostor nekadašnjeg Fenora. Slobodne su još četiri hale, a svima koji dođu kao i tvrtki koja je probila led nude oslobađanje plaćanja najma jer im je glavni cilj hale staviti u funkciju i time otvoriti i nova radna mjesta.

Ostale hale još čekaju svoje stanare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!