Drago nam je što ćemo biti zemlja partner Jesenskom sajmu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Župan Marko Marušić danas je ugostio veleposlanika Republike Češke Milana Hovorka s kojim je razgovarao o brojnim mogućim suradnjama Češke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Čast mi je što nas je posjetio veleposlanik gospodin Hovorka. Jačamo na suradnji između Češke i naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Najveći broj Čeha u Hrvatskoj živi upravo u našoj županiji, njih čak 65 posto. Želimo još više poboljšati našu suradnju na kulturnom, a posebno gospodarskom polju. Želimo da što više čeških investitora dođe kod nas u županiju. Eto, danas smo i razgovarali da Republike Češka bude zemlja partner Jesenskog sajma -rekao je župan Marušić.

Češki veleposlanik Milan Hovorka istaknuo je da je sastanak odlično prošao.

-Kao što je župan rekao, u BBŽ-u je najveća češka manjina u Hrvatskoj i moram se zahvaliti županu na potpori našoj manjini ovdje. Htjeli bismo i dalje povećati našu suradnju u turizmu, školstvu, a posebno u gospodarstvu. Putem video konferencije, BBŽ-u i županijskoj komori ćemo predstaviti ideje i ciljeve napretka gospodarstva, a zajednički cilj je da Češka Republika bude zemlja partner Jesenskog sajma.

Veleposlanik je kasnije posjetio i bjelovarsku gradsku upravu gdje ga je ugostio gradonačelnik Hrebak.

-Našeg dragog gosta veleposlanika upoznali smo sa svim našim planovima, posebno vezano uz geotermalnu energiju. Razgovarali smo i o gospodarstvu, veleposlanik je ugodno iznenađen kako unatoč smanjenju prireza naša blagajna se sve više puni. Posebno sam gospodinu veleposlaniku naglasio ono s čim se posebno ponosimo, a to je da od 22 nacionalne manjine, 21 živi u Bjelovaru što znači da smo multikulturalan grad u kojeg je svatko dobrodošao – istaknuo je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!