Izbio požar na otvorenom, na teren izašli vatrogasci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer oko 15.45 sati u Gornjim Sredicama, uz makadamski put od Gornjih Sredica prema Jakopovcu, došlo je do požara na zapuštenoj parceli kojom prilikom je došlo do izgaranja suhe trave na površini od jednog jutra – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Kapela koji su požar ugasili. U požaru nije bilo opasnosti za imovinu.

Policija upozorava građane

-Podsjećamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima. Takvi se požari, ukoliko nisu strogo kontrolirani, zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte, a ujedno i ugroziti ljudske živote. Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i spaljivanje korova, suhe trave i niskog raslinja čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Spaljivanje korova je dozvoljeno do 1. svibnja, ali pozivamo građane na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja s ciljem zaštite osoba i imovine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!