Bjelovarčanka (38) pijana i drogirana skrivila prometnu nesreću. Pokušala je i pobjeći policiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer oko 13.40 sati u Bjelovaru to jest u ulici Ivana Gregurića 38-godišnjakinja skrivila je prometnu nesreću nakon čega je utvrđeno da je bilo pod utjecajem alkohola (1.95 promila) i narkotika.

Naime, 38-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Škoda bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se od pravca istoka u pravcu zapada. Dolaskom u neposrednu blizinu raskrižja s ulicom Male Sredice, uslijed neprilagođene brzine udarila je prednjim krajem vozila u zadnji kraj osobnog automobila marke Volvo bjelovarskih registracijskih oznaka, a s kojim je upravljao 38-godišnjak koji se kretao ispred nje te koji je u trenutku udara bio zaustavljen na znak „Stop“ propuštajući vozila koja su se kretala cestom, a na koju se imao namjeru uključiti – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Vrijeđala policijskog službenika

Nadalje, nakon prometne nesreće, policijski službenici su 38-godišnjakinju zatekli u vidno alkoholiziranom stanju. Pokušano je s njom razgovarati na okolnosti nastanka prometne nesreće, ali je ona to odbila te je izašla iz vozila i pokušala se udaljiti s mjesta događaja.

Budući da je pokušala napustiti mjesto događaja te je odbila postupiti po zapovijedi policijskih službenika, nad njom su uporabljena sredstva prisile, a prilikom postupanja je i vrijeđala policijske službenika pogrdnim riječima – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

38-godišnjakinja je alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1.95 g/kg. Na mjesto događaja došli su djelatnici hitne medicinske pomoći Bjelovar koji su je uz pratnju policijskih službenika prevezli u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je obavljeno preliminarno testiranje na opojne droge te je utvrđeno da je pozitivna na narkotike, zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 38-godišnjakinje, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – rekli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!