Iako je akcija bila najavljena, zabilježeno je više od stotinu prekršaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer, 24. ožujka, od 00.00 do 24.00 sata, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provedena je 24-satna akcija nadzora brzine ROADPOL-ov Speed Marathon.

Portal Klikni.hr jučer poslijepodne je prisustvovao u nadzoru brzine s policijskim službenicima na Križevačkoj cesti o čemu smo pisali.

-Tijekom akcije sankcionirano je ukupno 114 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila od kojih su 30 utvrdili policijski službenici dok je njih 84 utvrđeno uz pomoć tehničkih uređaja. Kontrolirano je 149 vozila na 51 lokaciji od kojih je njih 26 predložili građani. Akciju je provodilo 29 policijskih službenika  policijske uprave – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a medijima i građanima omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja.
Temeljem prikupljenih informacija možemo zaključiti da su građani pozitivno doživjeli ovu akciju te da sudjelovanje građana u ovakvim i sličnim akcijama doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji – rekli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih njih tri s materijalnom štetom. I dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!