Policija za vikend imala pune ruke posla. Rekorder napuhao 2.37 promila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici su u noći sa subote na nedjelju 26./27. ožujka na području PU bjelovarsko-bilogorske proveli preventivno-represivnu akciju na prekršaje alkoholiziranosti vozača.

Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 20 prometnih prekršaja, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje alkoholiziranosti vozača, utvrđeno je 13 takvih prekršaja. U akciji je prekontrolirano 121 vozilo, a 77 vozača je alkotestirano.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 108 prometna prekršaja od čega izdvajamo:

18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (uračunati prekršaji iz provedene akcije), od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.37 g/kg, izmjerena kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila u Štefanju,
48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Bjelovaru na Sjevernoj obilaznici i ona je iznosila 128 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 80 km/h,
7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
30 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća. Od toga četiri s materijalnom štetom, po jedna na bjelovarskom, čazmanskom, daruvarskom i grubišnopoljskom području te dvije s ozlijeđenim osobama na bjelovarskom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!