Ivanska prelazi iz TZ Garić grad u TZ Bilogora-Bjelovar, hoće li Štefanje učiniti isto?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar uskoro će biti bogatija za jednog člana. Uz Grad Bjelovar te općine Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Zrinski Topolovac, Šandrovac, Severin i Kapela priključit će im se i Općina Ivanska, potvrdila nam je direktorica Ana Kelek.

– Općina Ivanska izrazila je želju da se priključi našoj Turističkoj zajednici. Oni su o tome donijeli odluku na svom Općinskom vijeću. To je sigurna stvar, postupak je u tijeku. Kontaktirali smo Ministarstvo, oni su suglasni i mi samo moramo prilagoditi statut i u njega unijeti da će u našem sastavu ubuduće biti još jedna Općina – navodi Kelek te dodaje kako su u pregovorima i s Općinom Štefanje.

– Štefanje je u sastavu Turističke zajednice Garić grad i da bi se priključili nama, prvo bi se morala ona ugasiti ili razdružiti, onda bi oni mogli k nama. Bilo bi dobro da Štefanje dođe k nama jer je teritorijalno vezano uz nas – kaže te dodaje kako zasad ne planiraju mijenjati naziv turističke zajednice, ali ako im se Štefanje pridruži, mogli bi u naziv dodati riječ Moslavina. Ističe kako još ništa nije sigurno, no TZ Garić Grad mora do 30. lipnja izabrati direktora jer će se u protivnom morati ugasiti po sili zakona.

Turistička zajednica Garić grad svoje sjedište ima u Bereku, a načelnik Mato Tonković djeluje kao njezin predsjednik. Otkrio nam je da će uskoro raspisati natječaj za direktora. Šuškanjima o prelasku dvaju općina u Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar nije oduševljen.

– Prije dva tjedna smo razgovarali da će ostati kod nas, da bi tjedan dana nakon toga odlučili drugačije. Tako sam barem čuo, službeno ništa. Oni imaju odluku Ministarstva da su pod nama, ali još nisam dobio suglasnost – naglašava Tonković.

Načelnici Štefović i Mavrin nisu odgovarali na naše pozive.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!