Od podneva velika akcija policije. Posebno će se nadzirati prekoračenje brzine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici će na području naše policijske uprave danas, 5. ožujka od 12 do 20 sati provesti pojačani nadzor prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u prometu – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – naglasili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Broj prometnih nesreća

U prva dva mjeseca ove godine ukupno je evidentirano 102 prometne nesreće, što je povećanje za 7% u odnosu na isti period prošle 2021. godine kada je evidentirano 95 prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća ove godine je nažalost bila s poginulom osobom.

Evidentirano je 30 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je smanjenje za 11% u odnosu na prošlu godinu, kada su evidentirane 34 prometne nesreće.

Evidentirana je 71 prometna nesreća s materijalnom štetom, što je povećanje za 16% u odnosu na isti period 2021. godine kada ih je evidentirano 61.

Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama su ostale greške vozača (16), nepoštivanje prednosti prolaska (15) i brzina 14 (brzina neprimjerena uvjetima 12 i nepropisna brzina 2)

Prekršaji nepropisne brzine

U prva dva mjeseca ove godine na području naše policijske uprave evidentirano je 895 prekršaja nepropisne brzine, dok je ukupno evidentirano 2 338 prekršaja čime udio prekršaja nepropisne brzine u ukupnom broju prekršaja iznosi 38%.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!