Za vikend zaustavljeno 14 pijanih vozača. Rekorder šokirao policiju kada su vidjeli koliko je napuhao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici su u noći sa subote na nedjelju 16./17. travnja na području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveli preventivno-represivnu akciju na prekršaje alkoholiziranosti vozača.

Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 21 prometni prekršaj, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje alkoholiziranosti vozača, utvrđeno je 14 takvih prekršaja. U akciji su prekontrolirana 104 vozilo, a 85 vozača je alkotestirano – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 15. do 17. travnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 70 prometnih prekršaja od čega se izdvaja:

-16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (uračunati prekršaji iz provedene akcije), od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.71 g/kg, izmjerena kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila u Dišniku,
-17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Velikoj Dapčevici i ona je iznosila -102 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,
-6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
-27 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća. Od toga šest s materijalnom štetom, tri na bjelovarskom te po jedna na čazmanskom, daruvarskom i grubišnopoljskom području. Prometna nesreće s lakše ozljeđenom osobom dogodila se na čazmanskom području.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja – naglasili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!