Nova Rača svoj dan slavi podsjećanjem na uspjehe i bogatim programom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Svoj dan danas slavi Nova Rača koja ima razloga za veselje jer je godina od posljednjeg općinskog rođendana bila plodonosna. Otvoren je dječji vrtić koji se već sada pokazao pretijesnim, a život se budi i u nekadašnjem Fenoru, današnjoj poslovnoj zoni. Prvi investitor je počeo s radom, a Općina i ostalim zainteresiranim nudi povoljne uvjete i oslobađanje najma hale.

-Prve godine je oslobođen 75 posto najma, druge 50 posto, a treće 25 posto. U petoj godini najam plaća sto posto, a najam nije velik, tek deset kuna po kvadratu – kaže načelnik Darko Knežić.

Ne traže u Novoj Rači više jer im je ključno gospodarsko oživljavanje pogona.

-Čim je netko unutra ta zgrada će biti u funkciji i održavana, a ako je prazna i da je nova će kroz nekoliko godina biti uništena. Bitno je da netko bude unutra i da se radi i da su ljudi zaposleni – zaključuje Knežić.

Ne nedostaje Novoj Rači planova, pa tako žele sagraditi i svoj dom za starije i nemoćne. O svemu tome će biti riječi i na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja počinje točno u podne. Proslava se nastavlja u 20:30 predstavom “LAK” ladislavskih Danjguba, a bogat program je organiziran i u subotu kada će se u Lovačkom domu otvoriti likovna kolonija, a na sajmištu biti održana izložba i posveta konja. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!