[FOTO] Srednjoškolci u dva dana terenske nastave upoznali ratni put bjelovarsko-bilogorskih branitelja. Evo gdje su sve bili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Učenici drugih razreda bjelovarske Medicinske i Tehničke škole koji u programu imaju Domovinski rat sudjelovali su na dvodnevnoj terenskoj nastavi ‘Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja’.

Naime, Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije u suradnji s Udrugom specijalne jedinice policije „Omege“ već tradicionalno provodi projekt „Stazom bjelovarsko-bilogorskih branitelja“ sufinanciran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Cilj projekta je upoznavanje učenika s povijesnim događajima i ratnim putom bjelovarsko-bilogorskih branitelja na području Bilogore i zapadne Slavonije tijekom obrambenog Domovinskog rata.

Tijekom dvodnevne terenske nastave učenici su upoznati s povjesnicom događaja na okupiranim područjima u nadležnosti Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar, obilaskom značajnih lokaliteta naselja Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Grubišno Polje, Ivanovo Selo, Daruvar, Kusonje i Pakrac.

Prvi dan terenske nastave organizirano je predavanje znanstvene suradnice dr. sc. Janje Sekule Gibač iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Galeriji Muzeja Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar (Spomen područje „Barutana 1991.“)

Drugi dana terenske nastave sastojao se od posjeta značajnim mjestima koji su obilježili Domovinski rat na širem bjelovarskom području. Tijekom putovanja učenici su posjetili mjesta poput spomen obilježja u Ivanovom Selu, spomen područje Kusonje, a u Pakracu su učenici posjetili Muzej ratne i vojne povijesti Pakrac i sudjelovali u projekciji filma “Broj 55”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!