IT stručnjaci natječu su se u osmišljavanju digitalne priče vezane uz lipicance

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U Lipiku su započeli prvi „Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipiku“, a organizatori ih provode u suradnji s Microsoftom Hrvatska. Tijekom cijelog tjedna, sve do 6. svibnja, održavat će se predavanja za studente i stratupove, a teme će biti posvećene umjetnoj inteligenciji, kibernetičkoj sigurnosti, AI primjerima iz prakse, Microsoft Founders HUB-u i Azure Cognitice Services-u. Također, u sklopu ovih događanja održat će se i dvodnevni hackathon na temu Lipicanaca.

Na samom početku polaznike osposobljavanja uvodno su pozdravili voditelj centra Dejan Iličić i Tatjana Skoko, direktorica Microsofta za Hrvatsku, a zatim su započela predavanja iz Microsofta. Igor Pavleković je govorio o zaštiti rješenja i podataka temeljenih na umjetnoj inteligenciji te o sigurnosti podataka i kibernetičkoj sigurnosti, dok je Tomislav Vračić pričao o umjetnoj inteligenciji u projektima javne uprave. Treće predavanje je održala Renata Šoić  i pri tome je predstavila Microsoft Startups Founders HUB.

Središnji događaj je predviđen u petak, 6. svibnja kad će u konferencijskoj dvorani „Quella“ biti predstavljeni najbolji projekti studenata druge generacije AI Centra Lipik. Održat će se i stručni panel pod nazivom „Budućnost umjetne inteligencije u Hrvatskoj“, a potom i proglašenje pobjednika dvodnevnog hackathona. (mk)

Foto: Matija Kulhavi


PODIJELI S PRIJATELJIMA!