Ministrica Tramišak u Daruvaru otvorila Digitalni inovacijski centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Daruvaru je otvoren Digitalni inovacijski centar vrijedan gotovo 1,5 milijuna eura, sufinanciran iz programa prekogranične suradnje Interreg.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak istaknula je kako je zaista lijepo doći u svaki grad RH i vidjeti kako se europski projekti realiziraju i kako mijenjaju Hrvatsku.

– Ovo što ste vi napravili i ova priča koju ste složili je nova generacija poduzetničkih potpornih institucija. Digitalni inovacijski centar je sigurno nešto što će imati svoju prepoznatljivost i razvijati svoje kapacitete – istaknula je ministrica Tramišak. Osvrnula se i na prilike koje nam se pružaju.

– Novo programsko razdoblje od 2021.-2027. godine, koje ćemo tek započeti, nudi nam nove prilike. Sigurna sam da ćete vi svojim znanjem i vizijom to znati kvalitetno iskoristiti. Grad Daruvar je u proteklom razdoblju više do 120 milijuna kuna iskoristio za svoje razvojne projekte, a vjerujem da ćete u novom razdoblju biti još uspješniji, zajedno sa svojom Bjelovarsko-bilogorskom županijom – kazala je ministrica Tramišak.

Ministrica je uvjerena da će daljnjem ulaganju u rast i razvoj gospodarstva sigurno doprinijeti novi integrirani teritorijalni program odnosno planovi industrijske tranzicije naših regija koji nude goleme prilike poduzetnicima i gospodarstvenicima te potpornim i znanstvenim institucijama kako bi se kreirali novi, inovativni proizvodi i brendovi. Od 506 milijuna eura petina je namijenjena razvoju sjeverne Hrvatske kroz poseban plan industrijske tranzicije.

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček također nije krio oduševljenje ovim projektom.

-Europski projekti mijenjaju Hrvatsku, pa tako i Daruvar, na bolje. Napuštenu zgradu preuredili smo projektom prekogranične suradnje. Prilika je to da naši građani dobiju dodatnu edukaciju, da nastavimo putem cjeloživotnog učenja i mislim da je za naše korisnike sada samo nebo granica – istaknuo je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Zadovoljan viđenim je i župan Marko Marušić koji je istaknuo kako je novi centar najbolji pokazatelj kvalitete rada gradonačelnika i njegovih suradnika.

– Vidimo što se europskim novcem može napraviti. Stvaramo preduvjete za privlačenje još većeg broja poduzetnika i naših mladih, pametnih ljudi, da nam ne odlaze. Ovo je i pokazatelj kako sinergijom lokalne i državne vlasti možemo učiniti mnogo – kazao je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!