‘Suton znanja’ i Cover Page otvorili bogato i zabavno Proljeće na brdu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pub kvizom „Suton znanja na Omanovcu“ i nastupom akustičnog banda Cover Page iz Zagreba, u subotu 14. svibnja na prostoru uokolo Planinarskog doma Omanovac započela je trodijelna manifestacija pod nazivom „Proljeće na brdu“, a kojoj je cilj zabavnim aktivnostima animirati posjetitelje da lijepe i ugodne proljetne dane i večeri provedu u ovoj naširoko poželjnoj turističkoj destinaciji.

U kvizu je sudjelovalo 15 ekipa čiji su članovi pristigli iz Pakraca, Lipika, Daruvara i okolnih mjesta, a jednu su ekipu činili i polaznici šestomjesečnog osposobljavanja za programere u lipičkom Centru umjetne inteligencije. Sve u svemu, kviz je od sudionika zahtijevao široko znanje iz opće kulture, a najviše je odgovora znala lokalna ekipa „BadClub“ koja je u konačnici i osvojila prvo mjesto.

Večer je nastavljena ugodnim glazbenim programom za koji su se pobrinuli članovi zagrebačkog akustičnog benda Cover Page, a bila je tu i zanimljiva gastro ponuda u vidu svojevrsne Hamburgerionice s raznim vrstama poznatih „omanovačkih“ burgera.

„Proljeće na brdu“ nastavlja se 4. lipnja kada u popodnevnim i večernjim satima u goste dolaze zagrebački bandovi Donkey Hot te Nika & Nickelodeon, a bogat glazbeni program će upotpuniti i osječki band Sing Song Swing te DJ Kuna. Osim dobre glazbe, subota 4. lipnja će proteći i u znaku poezije koju će recitirati pakrački Zagrepčanin ili ti zagrebački Pakračanin – Davor Nigović Lexy i njegova kolegica Martina, uz gitarsku pratnju Jakše Petrovića.

Za kraj „Proljeća na Brdu“, a kao uvod u novo godišnje doba, u subotu 11. lipnja Omanovcem će odzvanjati glazba lokalnog banda Dobri jajani, koji čine članovi ansambla hit mjuzikla „Dobri jarani“. Posjetitelje očekuju domaći i strani šlageri i hitovi iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća uz neizostavni plesnjak na terasi Planinarskog doma Omanovac, najljepšeg vidikovca u Slavoniji!

Na ovaj jedinstveni način produžuje se i ljetna sezona na Omanovcu koja tradicionalno kulminira posljednjim vikendom u kolovozu manifestacijom „Pozdrav ljetu“ u sklopu koje tijekom tri dana posjetitelji iz cijele kontinentalne Hrvatske uživaju u raznim zabavnim, glazbenim, edukativnim i ostalim sadržajima. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!