Zašto dječaci brzo odustanu od plesa? Plesni klub Dolce imao ih je svega nekoliko

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC/LIPIK – Plesni klub Dolce Pakrac Lipik već deset godina okuplja djevojčice i dječake koji su željni i voljni naučiti sve čari plesa. S njima isto toliko godina, dakle od samih početaka, radi plesačica i trenerica Marijana Verčej. Moramo napomenuti da Marijana ne trenira djecu samo u Pakracu već radi i u Plesnoj sekciji glazbenog društva Cvjetići glazbe u Pleternici. Ova Požežanka pleše od svoje 12 godine, a upravo je rad s djecom i mladima nadahnjuje i raduje iz dana u dan.

– Kod nas u klubu različita godišta zahtijevaju različiti pristup rada s djecom. S najmlađom djecom tako imamo plesne radionice ili igraonice gdje ja kroz igru ili neku bajku uvodim u pokrete i upoznavanje s vlastitim tijelom. Obožavaju priču o Crvenkapici i vuku. S obzirom na to da se ja volim baviti suvremenim plesom, a nekada sam plesala i balet, volim uskladiti te dvije vrste plesova koje se odnose na ostale dobne skupine  – kaže Verčej.

Plesni klub Dolce ima puno iskustva i u natjecanjima u kojima su vrlo uspješni.

– Ne mogu istaknuti najdraže natjecanje jer svaki put kada idemo na natjecanje, to zavlada euforija i adrenalin. Djeca, ali i roditelji, obožavaju ta druženja. Zbog covida smo malo izgubili vremena na treninge i pripreme, ali sada smo se opet vratili u formu – dodaje.


U klubu pleše između 40 i 50 djevojčica, a dječaci su, nažalost, sramežljiviji plesači.

– Ne znam je li riječ o pitanju manjih ili većih sredina, ali općenito jako mali broj dječaka nam se prijavljuje. Što se tiče plesnog kluba Dolce, istaknula bih Endija Scrottera, mladog Pakračanina koji je završio i plesnu školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu, on sada samostalno djeluje. Nakon njega sam imala dva slatka dječaka koji su vrlo kratko plesali jer su otišli na neke druge aktivnosti. Žao mi je što je tako, no problem manjka muških plesača je svuda, ne samo kod nas – zaključuje Verčej.

Plesni klub Dolce funkcionira kao i škola pa tako trenutno nema upisa već će oni biti u devetom mjesecu početkom školske godine.

 FOTO: Facebook Plesni klub Dolce

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!