Košarka se vratila u Daruvar! Djeca prvih mjesec dana mogu trenirati potpuno besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Košarka se vratila u grad Daruvar i to zahvaljujući osnovanom Košarkaškom klubu Daruvar. Nije Daruvaru ovo prvi susret s tim sportom pa su današnji klub osnovali upravo posljednji aktivni članovi bivšeg daruvarskog košarkaškog kluba koji se ugasio 2004. godine. Prvi korak bio je organizirati besplatnu školu košarke u kolovozu prošle godine kako bi se vidjela zainteresiranost djece. Ona je, na radost svih, bila izuzetno velika i tako je priča počela, priča nam trener i podpredsjednik kluba Saša Petričević.

– U besplatnoj školi imali smo odaziv oko 60 djece u dobi od 7 do 14 godina, a škola je trajala desetak dana. Bili smo iznenađeni odazivom jer košarke u Daruvaru nije bilo 18 godina, drago nam je da su djeca to prepoznala. Također, potaknulo nas je vrijeme koje je došlo, djeca su stalno u kućama i na mobitelima pa nam je bilo važno ukazati na važnost bavljenja sportom. Drago nam je jako da su i djevojčice prepoznale kvalitetu košarke kao sporta – kaže Petričević.

U klubu su jako zahvalni i bivšem treneru Robertu Fritzu, koji je sada trener ŽKK Virovitica.

– Zahvalni smo mu na pomoći i donaciji, dao nam je nekoliko lopti. Isto tako, pomogli su nam iz Sportske zajednice Grada Daruvara, Sportskom saveza te Grada Daruvara – dodaje.

Zahvalni su u daruvarskom košarkaškom klubu i djeci i mladima koji su spremno odlučili odmoriti od mobitela i trenirati košarku.

– Od tih 60-ak djece koje smo imali u besplatnoj školi košarke, za sada imamo njih 30-ak. Imamo jednog dečka iz Lipika, pa iz Pakraca. Nama je zapravo cilj pozvati svu zainteresiranu djecu s područja grada Daruvara, Lipika i Pakraca te općina Sirač, Dežanovac i Končanice, naravno i okolica – kaže Petričević.

Najpoželjnija dobna granica za upit u KK Daruvar je od 7 do 14 godina.

– Što se tiče same osnovne škole košarke, starijima od 14 godina ne možemo nešto novo pokazati. Najbolje su nam se pokazala djeca od 7 do 14 godina – rekao je.

Posebno je lijepo vidjeti zainteresiranost djevojčica kojih, kako kaže trener, prijašnjih godina nije toliko bilo.

– Kada smo trenirali prijašnjih godina, nije bilo toliko djevojčica. No, to je jako dobro, a čak su djevojčice i naprednije od dječaka – navodi Petričević.

Treninzi se održavaju tri puta tjedno i to po sat i pol vremena.

– U početku smo imali malo problema s dvoranom, ali tu nam je u susret izašao Grad Daruvar. Tako da se treninzi sada održavaju tri puta tjedno po sat i pol. Moram naglasiti da je prvi mjesec, za sve zainteresirane koji dođu na treninge, besplatan. Djeca tako mogu bez obaveza doći probati i vidjeti jesu li za to ili ne – kaže.

Moramo naglasiti i da vodstvo kluba planira organizirati jedan poseban događaj.

– I ove godine planiramo nastaviti sa školom košarke, plan je da to bude oko osmog mjeseca. Voljeli bismo da nam dolaze novi članovi kako bi KK Daruvar u gradu opstao, jako nam je to bitno. Uz to, planiramo neki manji Streetball turnir kako bi osjetili košarku u natjecateljskom smislu, imali bismo i ekipe pa bi nam dolazili i iz drugih gradova – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!