Promovirano 86 vatrogasnih časnika iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić sa suradnicima sudjelovao je na izvještajnoj sjednici skupštine Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je održana svečana promocija čak 86 vatrogasnih časnika, izvijestili su iz BBŽ.

-Ova promocija je od iznimnog značaja za vatrogastvo naše županije jer već deset godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo osposobljavanja za vatrogasne časnike. I zato čestitam svima koji su uspješno završili ovo osposobljavanje – poručio je župan Marušić dodajući da Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznaje važnost vatrogastva, a to potvrđuje i izdvajanjem u proračunu. Naime, vatrogastvo je jedna od rijetkih stavki koju se u proračunu nije smanjivalo.
-Mi naravno nismo sretni što moramo smanjivati mnoge stavke, ali to je neminovnost koju ne možemo izbjeći. No, za vatrogastvo nismo smanjivali izdvajanja, a tako će biti i u budućnosti – poručio je župan dodajući da će Županija i dalje podupirati vatrogastvo koliko god može.
Uz župana i njegove suradnike te vatrogasce iz cijele županije sjednici su prisustvovali i saborski zastupnik Miro Totgergeli te načelnik sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!