Kako je Rovišće postalo hrvatski distribucijski centar za vatrogasnu opremu ugledne organizacije GSCF

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Znam trenutak kad je počela naša suradnja, dva dana prije utakmice Hrvatske i Francuske sada davne 2018., ali ne znam datum kad će ta suradnja završiti jer tog dana nema, rekao je u nadahnutom govoru Thierry Velu, predsjednik međunarodne Vatrogasne organizacije GSCF sa sjedištem u Francuskoj tijekom posjeta općini Rovišće i tamošnjem DVD-u.

U protekle četiri godine Francuzi su darovali našim vatrogascima opremu vrijednu najmanje 100 tisuća eura i pomažu i dalje, naglasio je načelnik Rovišća Slavko Prišćan. – Ne samo da pomažu nama, već Rovišće postaje distribucijski centar za cijelu Hrvatsku, važna je novost koju su nam priopćili načelnik i gosp. Velu.

Članovi francuskog izaslanstva ne kriju oduševljenje Hrvatskom i predanosti naših vatrogasaca svom pozivu. Članovi DVD-a Rovišće pokazali su slike i video intervencija u kojima se koristi darovana oprema pa su gosti zaključili da će pomagati i dalje. Sada opremom za mlade i obukom vatrogasnog podmlatka. Rovišćani posebno ponosno ističu kako u tom razdoblju ni u jednoj intervenciji na njihovom području nije bila potrebna pomoć Javne vatrogasne postrojbe iz Bjelovara

Posebno je zadovoljan bio predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ Silvestar Štefović koji u suradnji s Francuzima vidi veliki potencijal za županijsku zajednicu, ali i šire. Vatrogasci naše županije s ponosom mogu reći da su na raspolaganju glavnom zapovjedniku i da mogu intervenirati na bilo kojem dijelu Hrvatske.

Na skromnoj svečanosti u novom vatrogasnom domu u Rovišću financiranom EU novcem prikazana je darovana oprema i demonstrirano djelovanje s novom modernom tehnikom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!