[FOTO] U Velikom Grđevcu završeni brojni projekti, a najbolje tek dolazi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Danas je održana svečana sjednica Općine Veliki Grđevac na kojoj je domaćin bio načelnik Tomislav Pavlečić, a posebni gosti župan Marko Marušić, saborski zastupnik Predrag Štromar te brojni načelnici, gradonačelnici te ostali gosti.

-Nakon dvije godine zbog pandemije opet smo se okupili na ovakvoj svečanosti. Prije svega, moram se s posebnim pijetetom prisjetiti pokojnog načelnika Marijana Dautanca koji je istinski živio za Veliki Grđevac i hvala mu na svemu što je napravio za Veliki Grđevac – kazao je načelnik Pavlečić i nastavio.

-Imamo puno događanja, ali i gradilišta u Velikom Grđevcu. Imali smo 35. Lovrakove dane kulture, od početka moga mandata završili smo poslovnu zgradu za potrebe komunalnog poduzeća, izgradili smo cestu u poduzetničkoj zoni, izgradili smo novu mrtvačnicu u naselju Donja Kovačica, pješačke staze u ulici Hrvatskih branitelja i Matije Gupca, zatim sportski objekat uz nogometno igralište. Zamijenili smo javnu rasvjetu na području cijele općine, za potrebe komunalnog poduzeća nabavili smo poseban traktor, mini bager, uređivali smo nerazvrstane ceste, putne jarke – kazao je, između ostalog, načelnik Pavlečić.

Suradnja Županije i Općine

Župan Marko Marušić istaknuo je dobru suradnju Županije i Općine Veliki Grđevac i dodao da nije važno tko iz koje stranke dolazi već da svi zajedno rade na dobrobiti građana i da se pokuša zadržati mlade ljude.

-Čestitam načelniku za sve što je napravio za Veliki Grđevac. Drago mi je da tu ima puno novih ideja koje ćemo, nadam se, zajedno provesti. Bitno je da mladi ostanu, da se stvaraju radna mjesta i što bolji uvjeti za kvalitetniji život. Potrebna je sinergija između općina, gradova i županija s Vladom Republike Hrvatske, imamo tu vertikalu i na nama je da ju koristimo. Što se tiče zajedničkih projekata Županije i Općine Veliki Grđevac, jedan od najvećih izazova će biti Sportski rekreacijski centar Kukavica. Tu puno očekujemo i od nove ravnateljice, to je posebno mjesto koje zaslužuje još veću kvalitetu usluge i smještaja tako da ćemo u idućem periodu i to zajedničkim snagama realizirati – kazao je, između ostalog, župan Marušić.

Inače, načelnik Tomislav Pavlečić predao je priznanja svima koji su svojim radom i trudom doprinjeli da Veliki Grđevac bude ugodnije mjesto za živjeti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!