Prekrasna vila Osječanka dobila novog vlasnika i novu svrhu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U prostorijama lipičke Gradske uprave 2. lipnja  gradonačelnik Vinko Kasana i predstavnici Croatia osiguranja, potpisali su ugovor o kupnji nekretnine vrijedne nešto više od tri milijuna kuna koja se nalazi u Lipiku na adresi Ulica Marije Terezije br. 23 i koja je građanima poznatija pod nazivom Vila Osječanka.

-Grad Lipik je sa svojim fiskalnim kapacitetom u mogućnosti kupiti ovu zgradu i staviti je u funkciju. U njoj će se nalaziti Ustanova za obrazovanje odraslih koja će funkcionirati u sklopu Centra za umjetnu inteligenciju, istaknuo je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

On je ovom prigodom istaknuo zadovoljstvo time što će nakon dugo vremena ovaj vrijedan objekt ponovno biti u funkciji.

-Zgrada je u dobrom stanju, i nadam se da ćemo ju veoma brzo staviti u raspoloživo stanje.Njezina je prvotna namjena i bila obrazovanje i edukacija, a unutar nje se nalaze dvorane za edukaciju, kuhinja, restoran, ali i smještajni kapaciteti te niz drugih sadržaja.“, rekao je gradonačelnik dodavši kako će se ovim reprezentativnim objektom dodatno upotpuniti ponuda grada kojom će Lipik ujedno dobiti jednu novu obrazovnu ustanovu. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!