Znate li gdje možete kupiti knjigu koja će vas koštati manje nego jedna kava?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ljubitelji knjiga u daruvarskoj knjižnici imaju priliku koja se ne propušta! Knjižnica naime prodaje otpisane knjige, knjige koje više ne odgovaraju standardu za posudbu jer su zastarjele ili pohabane, ali i dalje mogu i više nego dobro utažiti čitalačku žeđ.

-To su knjige koje su dotrajale u smislu da su pohabane, malo zalivene, ali sve te knjige imaju sve svoje stranice – kaže knjižničarka Ljiljana Budja.

Vrijeme prodaje je pomno odabrano. Nije naime slučajno da se knjige prodaju prije godišnjih odmora.

-Kada posudite knjigu iz knjižnice uvijek je morate malo više čuvati nego svoju, a kako ide ljeto jednostavnije je neke dobre naslove kupiti, a ako im se i desi neka kapljica mala vode ili soka nije nikakav problem jer ih ne morate vratiti u knjižnicu – kroz smijeh kaže daruvarska knjižničarka.

Cijena jedne knjige je simboličnih pet kuna, a novi čitalački život otpisanim knjigama mogu dati svi.

-Knjige mogu kupiti i članovi knjižnice i nečlanovi knjižnice, a broj primjeraka nije ograničen, ako želite kupiti deset knjiga možete kupiti deset knjiga, a ako želite jednu, kupite jednu – ističe Budja.

Ako vam promakne ova prodaja otpisanih knjiga u daruvarskoj knjižnici ne morate biti tužni jer već u srpnju i kolovozu slijedi ljetna tržnica knjiga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!