[FOTO] U Velikom Trojstvu danas se osim najboljeg vinskoga gulaša birala i miss Gulašijade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – 19. međunarodna Gulašijada i 8. memorijalna Gulašijada Ivan Jandrašinčec Jandro, tradicionalna manifestacija u Velikom Trojstvu danas je okupila rekordne 62 ekipe. Na samom službenom otvorenju u 10 sati okupljenima se obratio voditelj programa Branko Uvodić, općinski načelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Marko Kutanjac, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te organizatorica i predsjednica Udruge vinogradara, vinara i voćara Senka Jandrašinčec.


– U najavi smo imali 68, a odazvale su se 62 ekipe. Svima vam želim puno uspjeha, dobro to začinite, pazite da luk ne zagori i ostanite do kasnih večernjih sati na druženju u Velikom Trojstvu – poručio je načelnik Kutanjac. Bjelovarski gradonačelnik Hrebak istaknuo je kako mu je čast ponovno sudjelovati na Gulašijadi te posebno pohvalio organizatore koji su sve to omogućili.

– 19 godina je trebalo da dođemo do ove razine, to dovoljno govori koliko truda, marljivosti, vlastitog truda i energije treba utrošiti da se jedna manifestacija pretvori u nešto veliko. Ovo je odlična stvar za Veliko Trojstvo, za naš grad, za Turističku zajednicu i razvoj turizma. Kad tome još dodamo i naše toplice, imat ćemo mi toga jako puno za pokazati jer ne može se samo živjeti od kupanja i toplica, moramo ljude nečime i zabaviti – rekao je te naglasio kako je suradnja Grada i Općine na vrlo visokoj razini.

Razgovarali smo s nekoliko natjecatelja. Mirjana Kovačić iz KUD-a Veliko Trojstvo u Gulašijadi je sudjelovala po prvi puta.


– Jedna od naših mlađih članica je rekla da bi htjela sudjelovati i kuhati, a mi smo svi ostali tu da pripomognemo i da bude veselo i lijepo – navela je. U 100 godina KUD-a dokazali su da znaju pjevati, plesati i čuvati bilogorsku baštinu, a ovom su prilikom otkrili da znaju i kuhati. Sanja Vranješević, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo poručila je kako se nada da će se i ubuduće natjecati.


– Naša ekipa je prvi puta na Gulašijadi, nadamo se da će to postati tradicija i vjerujem da će naša škola i idućih godina sudjelovati u ovoj manifestaciji – kazala je. I Mirela Trajkovski, ravnateljica Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo po prvi se puta sa svojom ekipom okušala u natjecanju.


– Sad smo se prvi put prijavili s obzirom da smo prošle godine bili tek mjesec dana otvoreni. Ovo nam je prvi put, ali nadam se ne i zadnji. Kuhamo gulaš od teletine s malo svinjetine i uz tajni sastojak – ljubav – izjavila je. Sanja Kozić iz ekipe OHBP-a na Gulašijadi sudjeluje od njezinih samih početaka, no cijeloj je ekipi ipak najvažnije druženje.


– Naša ekipa je ovdje prisutna od samog početka, mi se volimo družiti, a ovo je stvarno prilika da sretnemo neke ljude koje dugo nismo vidjeli, pogotovo ove godine. Mislim da nas je covid dosta udaljio jedne od drugih i konačno se sad možemo družiti. Vjerujem da je i to jedan od razloga da se ovoliko ljudi odaziva na ova druženja na otvorenom. Naša ekipa je dosadašnjih godina imala tri člana, a ove godine nas je čak osmero – istaknula je.

Ove godine po prvi se put uz izbor za najbolji vinski gulaš, održao i izbor za miss Gulašijade. Drugom pratiljom proglašena je Antonija Đuranec, prvom pratiljom Renata Kozić, dok je titulu miss Gulašijade osvojila Barbara Kuhta.


Vinski gulaši mogli su se kuhati sve do 14 sati, a nakon što je žiri okusio svaki uslijedila je tombola pri čemu su ekipe nasumično nagrađivane. Tek tada proglašeni su pobjednici. U žestokoj konkurenciji, na trećem se mjestu našla ekipa NK Bilogorac, na drugom Lemori, a najboljim vinskim gulašem proglašen je onaj ekipe Šiljer.


Za kraj, posebno moramo pohvaliti ekipu Gulašetiri koji su se natjecali po prvi puta, a da im je vinski gulaš bio odličan moglo se zaključiti po tome što im je kotlić vrlo brzo ostao prazan, baš kao i spremnik craft piva koje su svi željeli probati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!