[FOTO] Svjetlo mira iz Vukovara stiglo do Sunje, trkači prošli i kroz Pakrac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team Našice“, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Općine Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, Osječko-baranjske županije i MORH-a te uz logističku potporu Ravnateljstva civilne zaštite, od 10. do 12. lipnja održan je 5. memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“.

Trodnevni ultramaraton započeo je polaganjem vijenaca na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru, a cilj utrke je bio zapaliti svijeću i „svjetlo mira“ donijeti u Sunju, simbolično spajajući ova dva grada.

Trasa ultramaratona dugog 305 km prolazila je kroz Marince, Nuštar, Čepin, Našice, Orahovicu, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu i Sisak, a završila je u Sunji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje na mjesnom groblju u Sunji.

Na utrci je sudjelovalo oko 50 trkača, a u Pakracu su ih dočekali predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Miroslavom Ivančićem, predsjednikom Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, ujedno i predsjednikom pakračkog Gradskog vijeća.

U utrci je sudjelovao i Pakračanin sa zagrebačkom adresom Duško Štrbac, hrvatski branitelj i poznati ultramaratonac. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!