Medved apelira: Javite nam gdje su grobnice, Hrvatska neće stati dok ne pronađe zadnjeg nestalog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved jučer je u Kukunjevcu kod Lipika na mjestu gdje su jučer pronađeni posmrtni ostaci dvojice muškaraca, rekao kako se pretpostavlja riječ o pripadnicima policije poginulima u Domovinskom ratu 1991.

Ekshumacija u Kukunjevcu radi se po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru.

U organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 31. svibnja počela su sustavna terenska istraživanja i potraga za osobama nestalim u Domovinskom ratu. U sklopu te potrage traga se na više lokacija na području Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, javio je HRT.

Ministar Medved je posebno uputio poziv svima koji raspolažu podacima o nestalima da ih dostave nadležnim institucijama.

– Informaciju mogu podijeliti s policijom, Ministarstvom hrvatskih branitelja, bez straha i bojazni, a mi ćemo u sklopu svojih nadležnosti provesti probna iskapanja. I ovaj pronalazak u Kukunjevcu dokaz je koliko smo usmjereni i ustrajni u pronalasku nestalih osoba. Nećemo odustati dok ne pronađemo i zadnju nestalu osobu, rekao je ministar Medved.

Nakon ekshumacije pronađeni ostaci biti će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na daljnju obradu i provedbu DNA analize zbog utvrđivanja identiteta.

Hrvatska traga za 1.838 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata.

Na području Požeško-slavonske županije još se traga za 143 nestale osobe. Do sada je eksumirana 251 osoba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!