Postav na Barutani bogatiji za nove eksponate. Radi se o rijetkim primjercima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Postav na otvorenom na Barutani bogatiji je za nove eksponate, obavijestilo je Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

-Radi se o vrlo vrijednim i rijetkim primjercima poput sredstva Praga M53/59, artiljerijskog traktora ATS M59, teške haubice M115 203 mm, protuzrakoplovnog topa 20/3 mm i strojnice 14,5/4, a uz vozila prispjelo je i pješačko naoružanje i druga oprema. Ovime će postav na otvorenom, uređen sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru provedbe projekta “Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine”, biti značajno obogaćen i vjerujemo, vrlo posjećen – naveli su.

-Ovim putem zahvaljujemo se djelatnicima Ministarstva obrane Republike Hrvatske koji su nas ustrajno pratili u postupku donacije, a koji je otvoren već pune tri godine. Bez njihove ustrajnosti i pomoći ova donacija zasigurno ne bi bila realizirana. Zahvala svim članovima Društva i suradnicima, napose iz Udruge specijalne policije “Omege” koji pripremaju postav na otvorenom za prihvat donacije – poručili su iz Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Kako će muzejski postav biti dostupan građanima 24 sata dnevno i bez naplaćivanja ulaznica, ovom prilikom molimo građane da savjesno postupaju prema ovim predmetima za koje će Društvo zatražiti preventivnu zaštitu kao kulturno dobro Republike Hrvatske, a Društvo će osigurati videonadzor nad postavom i time dodatno osigurati očuvanje materijalne vojne baštine.

Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije s veseljem je dočekalo donaciju, ali ne radi sebe jer te donacije zahtijevaju skrb, konzervaciju i neprestani rad, već radi svih onih koje će primamiti pogled prema postavu, pogotovo onih najmlađih koji uživaju u pogledu na “grdosije” koje će u našem postavu pronaći svoj mir.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!