Mala škola animiranog filma sutra premijerno predstavlja svoj film ‘Prijateljstvo dvaju bića’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 18. lipnja 2022. godine, u 9:00 sati u prostoru Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, Petra Preradovića 2/3 održat će se premjerno prikazivanje animiranog filma „Prijateljstvo dvaju bića“.

Film su izradili polaznici programa Male škole animiranog filma koju organizira Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar od listopada 2021. godine.

Program Male škole animiranog filma namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Putem toga programa polaznici se upoznavaju s razumijevanjem koncepta filmskog vremena, pokreta i priče. Pruža im se mogućnost kreativnog izražavanja te susreta s osnovnom filmskom terminologijom i različitim tehnikama animiranog filma. Tijekom trajanja programa prolaze se sve faze izrade filma: osmišljavanje koncepta, pisanje priče, crtanje storyborda, razrada vizuala, animiranje, snimanje glasova, zvukova te montaža.
Polaznicima se pristupa potpuno individualno, a osnovni cilj je upoznati polaznike s konceptom animacije te napraviti potpuno individualni kratki animirani film u izabranoj tehnici (crtana, kolaž, lutka, pijesak, digitalna animacija..) izveden tako da se maksimalno istaknu afiniteti polaznika – naveli su iz CUK-a.

Voditelj programa: Sandro Toth (1994, Zagreb) pohađao je Odsjek za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu od 2013. do 2018. godine, gdje je stekao titulu magistra animiranog filma. U tom periodu radio je na tri spota: Sveti Martin, Tuga je znam i Dođi za Božić. Autorski film Tuga je znam, prikazan je na Animafestu 2019. godine. Iste godine na međunarodnom studentskom filmskom festivalu 46. Concordia Film Festival u Kanadi, u jakoj konkurenciji prikazan je i njegov trominutni animirani film „JFK vs The Air Force“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!