Bivši ministri daju iskaze Uskoku, bivši tajnik Žunac ne smatra se krivim

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na ispitivanje u Uskok, gdje bi se u 15 sati trebao pojaviti bivši HDZ-ov ministar Josip Aladrović, u ponedjeljak oko 13 sati došao je njegov stranački kolega, nekadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, suosumnjičenik iz drugog kraka iste korupcijske afere.

Tolušić je u sjedište Uskoka u Vlaškoj ulici došao u pratnji odvjetnika Ilije Stanića.

Prije njega u Uskoku je ispitan bivši državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, koga brani odvjetnik Fran Olujić. Žunac je, kako se doznaje, rekao da se ne smatra krivim, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja.

Aladrovićev odvjetnik Nikola Mandić ranije je potvrdio Hini da bi Aladrović u sjedište Uskoka trebao doći u 15 sati. Istraga protiv Aladrovića pokrenuta je zbog pogodovanja prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da je riječ o proširenju istrage kojom su otprije obuhvaćeni bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Uz Horvata i Mandac u tom su kraku slučaja osumnjičeni Tolušić i Žunac, potpredsjednik vlade Boris Milošević i ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Proširenjem istrage je uz Aladrovića osumnjičen i Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje i bivši HDZ-ovac, sada nezavisni kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret.   (Hina)

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!