Rekord od 100 tisuća posjetitelja na Terezijani oboren! Da, bilo je i nekih nedostataka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Još jedna vrlo uspješna Terezijana je iza nas. Brojke su premašile sva očekivanja, a sada za Terezijanu zna i predsjednik države. Da je 26. Terezijana najbolja do sada, potvrdili su danas gradonačelnik Dario Hrebak i direktorica turističke zajednice Bilogora Bjelovar Ana Kelek.

– I sam Petar Grašo koji je jučer održao koncert, dan prije radnog dana, rekao je da je ostao iznenađen koliko se ljudi okupilo. Iako je bilo dosta Bjelovarčana, ne ubrajaju se samo oni u rekordne brojke. Direktorica i ja smo razgovarali i zbrajali brojke, iako one možda zvuče šokantno, kroz pet dana je na Terezijani bilo oko 100 tisuća ljudi. Prošle godine smo imali blizu 50 tisuća ljudi, sada su brojke duple, no naravno takve su i zbog duže Terezijane – rekao je Hrebak.

Prvi puta u povijesti Terezijane, neko Ministarstvo je bilo pokrovitelj, a tako velika institucija poput predsjednika bio prisutan.

– Na Terezijani 26 godina nismo imali ni jednog političkog dužnosnika izuzev naših vlastitih. Mislim da je to iskorak koji definitivno izdiže Terezijanu iznad lokalnih okvira. Predsjednik nije ni znao da je Terezijana tako velika što znači da u budućnosti moramo dodatno uložiti i u marketing – dodaje.

Svi ugostitelji bili su zadovoljni i također iznenađeni brojkama. Uz sve pozitivne pokazatelje, Grad Bjelovar Terezijanu sljedeće godine želi podići za stepenicu više.

– Ovakav koncept treba zadržati te iduće godine uložiti dodatna sredstva. Sigurno ćemo do 30 posto povećati budžet. Želim izraziti veliku podršku direktorici turističke zajednice Ani Kelek i dogradonačelniku Igoru Brajdiću na svemu što su uspjeli napraviti – kaže gradonačelnik.

Ove 2022. godine Terezijana zaslužuje epitet najzabavnije carske priče središnje Hrvatske, istaknula je Kelek.

– Dobili smo nekoliko priznanja, od predsjednika države, ali i resornog ministarstva koji je prvi put obratio pažnju na ovaj dio kontinentalne Hrvatske. Po prvi puta mogu reći da mi se mailom javljaju čak i glazbenici te zahvaljuju na sjajnoj atmosferi i pripremi. U zadnje vrijeme sve više se priča o Bjelovaru i Bilogori, a upravo to želimo postići – postati jedna prepoznatljiva destinacija kontinentalnog turizma. Na dobrom smo putu, a potvrdu nam je dala i Hrvatska turistička zajednica, najavili su nam i posjet u sedmom mjesecu gdje će doći podržati projekt Grada Bjelovara i Turističke zajednice za izgradnju luksuznih kuća za odmor. Recept za uspjeh je vrlo jednostavan, čuvati svoje, promovirati svoje, kombinirati urbanu kulturu grada Bjelovara i ruralni dio naše bilogorske tradicije – poručuje Kelek te zahvaljuje na sjajnoj suradnji gradonačelniku Hrebaku i dogradonačelniku Brajdiću.

Da ne bi bilo da se Grad samo hvali, Hrebak se dotaknuo i određenih nedostataka.

– Naravno da ima nedostataka, iako su oni bili manje uočljivi posjetiteljima, mi smo ih uočili i sljedeće godine će biti ispravljeni. Primjerice, znam da će kritičari poludjeti na brojku od 100 tisuća ljudi, ali lako smo došli do nje. Svi smještajni kapaciteti su bili popunjeni, zbrajana je publika na koncertima i ostalo. Voljeli bismo poboljšati i prikaz Babotočke vojne kako bi ljude kostimirali od glave do pete kako treba, a ne da imaju tenisice na nogama – rekao je Hrebak.

Upravo vezano za Babotočku vojnu, direktorica Kelek očekuje sljedeće godine i potporu Ministarstva kulture.

– Očekujem iduće godine podršku. Radi se o jednom vrlo ozbiljnom projektu. Isto tako, još uvijek je u tijeku natječaj HTZ-a gdje smo prijavili Terezijanu pa očekujem i od njih dio sredstava. Kada dođemo do cilja da Terezijana postane top manifestacija, onda možemo očekivati i financije Ministarstva turizma. Mislim da smo na dobrom putu – zaključuje Kelek.

Ana Kelek
Dario Hrebak

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!