[FOTO] Dan talenata u OŠ Đulovac: Učenici oduševili sa svojim umijećima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je u OŠ Đulovac održan Dan talenata te na taj način obilježen i zadnji dan škole. Dan talenata je organizirala Udruga Impress u suradnji s Osnovnom školom Đulovac.

Ovom prilikom ravnateljica Osnovne škole Đulovac je poručila: „Udruga Impress provodila je 8 radionica tjedno u Đulovcu i Bastajima i time podigla kvalitetu života učenicima. Nadamo se nastavku suradnje“

„Nama je kao udruzi cilj pružiti jednake prilike za djecu i mlade gdje god se nalazili i u tome smo zajedničkom suradnjom uspjeli. Problem kod manjih sredina je što djeca i mladi nemaju dostupnost javnog prijevoza, nemaju iste prilike. Kroz ovu godinu sami smo vrlo često financirali prijevoz i gorivo kako bismo održavali aktivnosti učenja engleskog, kreativnih radionica, plesnih aktivnosti, volonterskog centra, STEM radionica. Zalagat ćemo se za to da sustav prepozna potrebe manjih zajednica i omogući im sustavno u dovoljnoj mjeri potrebne aktivnosti za razvoj“- rekla je predsjednica udruge Impress Tanja Herceg.

Uvodnoj točki nastupili su: Dalila Horak, Impress mažoretkinja Daruvar, Đulovačke mažoretkinje, a publiku je pozitivno iznenadio nastup i njihovih profesora s učenicima: psihologinja Aleksandra Ranilović, profesor kineziologije Dario Santo i učenik Leon Bijelić sa pjesmama: Pride and joy (Stevie Ray Vaughan) i Tell me (Howlin Wolf).

Dan talenata je bio podijeljen u tri kategorije: STEM, kreativna te obiteljska kategorija. Svi natjecatelji su dobili simbolične nagrade, a pobjednici i ulaznice za bazen. STEM kategorija je uključivala: znanost, crtanje i izradu maketa. Djeca su sve ugodno iznenadila sa svojim talentima. U kreativnoj kategoriji je bilo zastupljeno: pjevanje, plesanje, sviranje, gimnastika i gluma. Svi su bili vrlo kreativni, neki su osmislili vlastitu koreografiju, pjevali su, plesali i zabavili se. U obiteljskoj kategoriji su bili uključeni roditelji i njihova djeca te su zajedno pokazali svoje talente. U žiriju su bili: Ravnateljica OŠ Đulovac Vlatka Tokić, Predsjednica udruge Impress Tanja Herceg, profesor kineziologije Dario Santo i psihologinja Aleksandra Ranilović.

Nagrade su osvojili

OBITELJSKA KATEGORIJA: 1. mjesto- Rafael, Anđela i Božana Lejčić,
STEM KATEGORIJA: 1. mjesto- Atina Starčević-Šibalić, 2. mjesto- Dorian Šilarić, 3. mjesto- Valerija Marinović,
KREATIVNA KATEGORIJA: 1. mjesto- Magdalena Geler i Ana Đorđević, 2.mjesto- Ana Marija Tunić, Božica Vrnavić, Lana Deligegić i 3.mjesto- Barbara Matić.
Najsimpatičniji nastup-Antonija Jozić, Nikolina Vrnavić i Marija Jozić
Nagrada za spretnost- Valerija Jaković,

Popis svih natjecatelja: Božica Vrnavić, Ana Đorđević, Magdalena Geler, Rafael Lejčić, Anđela Lejčić, Božana Lejčić, Atina Starčević-Šibalić, Bojana Dokić, Valerija Marinović, Elizabeta Nikolić, Dorian Šilarić, Valerija Jaković, Lana Deligegić, Ivana Jaković, Josipa Đorđević, Lorena Jaković, Antonia Đorđević, Laura Jaković, Ana Marija Tunić, Barbara Matić, Antonija Jozić, Nikolina Vrnavić i Marija Jozić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!