I ovog ljeta osnovnoškolci u Rovišću i Bjelovaru mogu uživati u Sportskim praznicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ROVIŠĆE – Kako bi se osnovnoškolce motiviralo na aktivan sportski život i zdravu prehranu čak i tijekom školskih praznika, Hrvatski školski sportski savez osmislio je lani program Sportski praznici. Dražen Milaković, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Štefanje i Osnovnoj školi Rovišće istaknuo je kako će Savez školskih sportskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije i ove godine sudjelovati u provođenju tog programa.

– Ove godine program provodimo u Osnovnoj školi Rovišće i u I. Osnovnoj školi Bjelovar. Program je namijenjen učenicima od prvog do osmog razreda, a provodi se tijekom četiri tjedna počevši od 27. lipnja. Učenici imaju osmišljene sportske sadržaje u vremenu od 9 do 12 sati, za to vrijeme provodimo sportske igre s njima te predavanja o pravilnoj prehrani, a za učenike je organiziran obrok, voće i sok ili voda – navodi te dodaje kako se domaće voće nabavlja u organizaciji s lokalnim OPG-ovima. Roditeljima će se svidjeti činjenica da je program u potpunosti besplatan.

– Program je u potpunosti besplatan, a roditelji koji su zainteresirani mogu se javiti profesoru Saši Čučiću u I. Osnovnoj školi Bjelovar ili profesoru Tomislavu Flinti ili meni u Osnovnoj školi Rovišće gdje ćemo mi djecu upisati, organizirati ih i reći im kada i gdje trebaju doći – kaže. Program će se u Rovišću provoditi na nogometnom igralištu, a u Bjelovaru na prostoru I. osnovne škole ili na Boriku. Organizatori se nadaju dobrom odazivu djece.

– Prošle godine je bio jako dobar odaziv, imali smo jako puno zainteresirane djece. Bilo im je jako lijepo jer djeca tijekom praznika nemaju organizirane aktivnosti, uglavnom su prepušteni igraju na konzolama ili mobitelima, a ovako imaju barem prijepodne popunjeno gdje provodimo sportske igre od nogometa, košarke, odbojke, badmintona, hokeja na travi i sličnih aktivnosti – nabraja Milaković. Djeca mogu dolaziti tijekom sva četiri tjedna, a mogu se odlučiti i na samo jedan tjedan u kojem će sudjelovati u aktivnostima Sportskih praznika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!