Fredi Pali: Život u Velikoj Pisanici je pitom, lijep i ugodan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Dan Općine je svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas proslavila Velika Pisanica, općina osnovana prije 29 godina. U svom govoru načelnik Fredi Pali je naglasio kako unatoč nekim mišljenjima općine ne treba ukidati.

-Svi se povode samo brojkama i matematikom, a nitko ne gleda kako je to živjeti na selu, kako je to živjeti u sredini kao što je Velika Pisanica, najdulje selo u Republici Hrvatskoj. Ovaj život kod nas je pitom, lijep i ugodan – ponosno je rekao velikopisanički načelnik

Svečana sjednica uz Dan Velike Pisanice

Lijep je i ugodan dijelom i zbog općinskih potpora poduzetnicima, poljoprivrednicima, kulturi, sportu, djeci, mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja. S Velikim Grđevcem Velika Pisanica kreće u izgradnju potrebnog dječjeg vrtića, a zajedničkim snagama se uređuju i ceste.

-U suradnji sa Županijskom upravom za ceste ćemo ove godine u našem aranžmanu napraviti 1.200 metara pravca Polum-Bačkovica, a s Velikim Grđevcem ćemo napraviti spoj dvije općine, jedan potez od također 1.200 metara – naveo je Pali.

Dobra je općinska suradnja sa Županijom i na dovršetku školsko-sportske dvorane što je naglasio župan Marko Marušić.

-Mi smo kao Županija 6,5 milijuna kuna u prošloj i ovoj godini vlastitih sredstava uložili da napokon djeca najesen mogu imati tjelesni u prekrasnoj dvorani – rekao je Marušić.

Župan Marko Marušić

Nakon više od desetljeća čekanja bio je i red, a kada dvorana otvori svoja vrata tada će i košarkaški koš u društvenom domu postati povijest.

Košarkaški koš u društvenom domu uskoro odlazi u povijest

Nakon što se danas završi nogometni turnir, obilježavanje se nastavlja sutra Memorijalnim turnirom Branimir Šimić, a vrhunac je u nedjelju kada će se u Velikoj Pisanici održati sajam lokalnih proizvoda, prezentacija vatrogasne opreme, nastupit će KUD Sloga i Zajednica Mađara, a navečer na scenu stupaju Učiteljice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!