[FOTO] Završen projekt ‘Čazma Natura’. Evo kako izgleda prvi biološki bazen u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Danas je održana završna konferencija projekta ‘Čazma Natura’ vrijednog 26 milijuna kuna i to na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj koji je u sklopu navedenog projekta, a koji je danas i službeno predstavljen.

-Danas sa svima dijelimo radost da je projekt ‘Čazma Natura’ završio. Žurili smo se da do danas bude sve završeno uspješno kako to treba i zadovoljan sam da je to sve dobro ispalo. Čazma Natura obuhvaća 11 točki koje su razmještene po čazmanskom području, a srce projekta je prvo biološko kupalište u Hrvatskoj. Ideja za ovo kupalište došla je od prijatelja u Sloveniji, tako da njima zahvaljujem na ideji. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali da bi se ovaj projekt mogao završiti, prije svega Ministarstvu regionalnog razvoja i Ministarstvu turizma, SAFU koji nas je pratio, a ponekad i packe podijelio kada je to trebalo. Ali kroz ovaj projekt smo i učili i svi smo u Gradskoj upravi zajedno radili na ovome – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Čazma na karti hrvatskog turizma

Župan Marko Marušić nije krio oduševljenje prvim biološkim bazenom u Hrvatskoj i cijelim projektom ‘Čazma Natura’.

-Drago mi je da sam sudionik jednog povijesnog trenutka za grad Čazmu. Puno ljudi me pitalo šta je to biološki bazen, kako to funkcionira, kako se čisti, a ja im svima kažem dođite u Čazmu da vidite kako ovo lijepo izgleda. Jednostavno sam impresioniran i zaista čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta. Ovo je spoj jedne dobre priče očuvanja okoliša zajedno sa razvojem turizma i taj zeleni turizam kako ga volimo zvati nam mora biti cilj i svi tome trebamo težiti – kazao je, između ostalog, župan Marko Marušić.

Na predstavljanju ‘Čazme Nature’ sudjelovala je i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman.

-Izuzetno mi je drago što sam danas ovdje. Posebno me vesele ovakvi projekti na kontinentu. Upravo je to zadaća i posao i Ministarstva turizma i sporta, upravo smo se za to opredijelili u narednom razdoblju. Sve čestitke na ovakvom projektu, posebno Gradu Čazmi i županu Bjelovarsko-bilogorske županije koji podupire ovakve projekte i kao što sam upoznata s projektima koje BBŽ priprema za naredno razdoblje, stoga sam sigurna da će Grad Čazma i BBŽ dobiti jedno novo mjesto i prepoznatljivo mjesto na karti hrvatskog turizma – kazala je, između ostalog, Sandra Herman.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!