Čestitamo! Čazmanske mažoretkinje viceprvakinje Europe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 22. do 26. lipnja u Zadru je održano XVII. Europsko prvenstvo mažoretkinja koje je okupilo preko 4000 mažoretkinja iz 10 zemalja Europe. U ovih 5 dana natjecanja na poznatom Višnjiku, licencirani internacionalni sudci mogli su vidjeti raskošne odore, zanimljive koreografije, razne gimnastičke elemente, ali i veselje i zajedništvo koje je vladalo na tribinama. Zadnje Europsko prvenstvo mažoretkinja održalo se u Zagrebu, 2019. godine.

Konkurencija je i ovaj put bila velika, a među sudionicima i osvajačima medalja našle su se i Čazmanske mažoretkinje koje su se natjecale s ukupno 8 koreografija u 2 dobna uzrasta.

Njihovi rezultati su:

Kadeti klasična štap defile – 2.mj i titula Europskih viceprvakinja
Kadeti klasična pom pon – 3.mj
Juniori velika formacija mix – 5.mj
Juniori klasična štap defile -5.mj
Juniori klasična pom pon – 5.mj
Kadeti trio štap- 10.mj
Kadeti mini formacija pom pon – 12.mj
Juniori velika formacija pom pon- 17.mj

-Ovo je naše prvo Europsko prvenstvo i možemo biti jako sretni zadovoljni. Djevojčice su dale sve od sebe, a rezultati sve govore. Europske viceprvakinje, europska bronca i tri diplome za 5 mj. Ponosna sam trenerica i predsjednica ovog tima – rekla je Mia Belak, trenerica i predsjednica Čazmanskih mažoretkinja

Iduće što ih čeka su kraći odmor i ljetni praznici, a potom pripreme za novu sezonu i Svjetsko prvenstvo mažoretkinja.

-Ovim Europskim prvenstvom ostvarili smo pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu koje će se, umjesto u dalekom Kazahstanu, održati u našem Zagrebu od 22. do 25. rujna. Hrvatska će ponovno biti domaćin velikog natjecanja te jedva čekamo početi s pripremama – dodala je Belak.

U rujnu ih također očekuju i upisi novih članica. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane djevojčice i dječake od 4 do 16 godina da im se pridruže i postanu dio Čazmanskih mažoretkinja.

-Ovim putem, željeli bi se zahvaliti svim našim donatorima, Gradu Čazmi i divnim ljudima koji podržavaju naš rad i zbog kojih smo uspjeli realizirati put u Zadar. Hvala roditeljima koji su najveća podrška. Hvala i mom timu kojeg čine Danijel Šikljan kao potpredsjednik i Helena Zorja kao tajnica Udruge. Te naravno mojim djevojčicama koje su me stvarno iznenadile svojim nastupima i učinile, još jednom, ponosnom trenericom – kazala je Belak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!