U Koprivničko-križevačkoj županiji će još jednom pokazati što rade ruralne žene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVIGRAD PODRAVSKI – Život žena u ruralnim područjima, njihov rad i doprinos razvoju tih sredina će se još jednom slaviti na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji organiziraju županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga žena iz ruralnih područja. Na ovogodišnjem Festivalu će se predstaviti 13 žena iz Koprivničko-križevačke županije i jedna gošća iz austrijskog Gradišća, a u dosadašnjih deset izdanja je sudjelovalo čak 110 žena. S interesom sudionica nemaju problema jer su napravile jednostavan potez – prestale su ocjenjivati i birati najbolje, kaže predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić kojoj rangiranje nikako nije bilo po volji.

-To nije bilo dobro ni prihvatljivo i mene osobno je to jako smetalo i kada sam podvukla crtu rekla sam da nemamo što uspoređivati ni vrednovati jer su sve žene jednako vrijedne i važne i imaju jednake uvjete da se prezentiraju – ističe Rupčić.

Ideja Festivala žena iz ruralnih područja je afirmacija žena i njihovih posebnosti.

-Bitna nam je promocija njihovih različitosti, njihovih života, bitna nam je i promocija ravnopravnosti spolova i ljudskih prava, a ono na što posebno stavljamo naglasak je umrežavanje žena radi jačanja njihova položaja na našem prostoru – kaže Rupčić.

Zaboraviti se ne smije niti humanitarna nota, a ovog će se puta prikupljati novac za koprivničke Latice. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u sportskoj dvorani u Novigradu Podravskom počinje ove subote od 17 od kada će se moći degustirati svega pripremljenog. Sat kasnije počinje promocija monografije o prvih deset godina festivala i nakon toga sam festival.

FOTO: Ured za ravnopravnost spolova


PODIJELI S PRIJATELJIMA!