Bjelovarčanin rekorder vikenda, napuhao više od 2 promila. Dogodilo se čak 10 prometnih nesreća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski su službenici u petak 1. srpnja od 9 do 12 sati na području policijske uprave proveli nadzor na prekršaje ne korištenja sigurnosnih pojaseva te nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje. Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 27 prometnih prekršaja, od čega je njih 26 bilo u skladu s akcijom. U akciji je kontrolirano 67 vozila, a pri tome je utvrđeno dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 1. do 3. srpnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 208 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:

6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.1 g/kg, izmjerena kod 49-godišnjeg vozača u Bjelovaru
127 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Klokočevcu i ona je iznosila 95 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (uračunati prekršaji iz provedene akcije),
2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom (uračunati prekršaji iz provedene akcije) te
40 ostalih prekršaja – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 10 prometnih nesreća. Od toga osam s materijalnom štetom, šest na bjelovarskom te po jedna na daruvarskom i grubišnopoljskom području. Dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se na daruvarskom i grubišnopoljskom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!