Grad Lipik izdvojio preko milijun kuna za stambeno zbrinjavanje mladih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U velikoj vijećnici zgrade lipičke Gradske uprave 14. srpnja je potpisano 11 novih ugovora o dodjeli financijske pomoći prema Programu socijalnih mjera u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji. Nastavak je to na ranije objavljeni Javni poziv za dostavu prijava za korištenje mjera pomoći u 2021. godini.

Radi se o ugovorima o dodjeli financijske pomoći prema Programu socijalnih mjera – odnosno programu koji je započeo 2019. godine i koji je namijenjen mladim obiteljima, dakle bračnoj ili izvanbračnoj zajednici koja rješava svoje stambeno pitanje, a koju čine podnositelj zahtjeva, njegov bračni ili izvanbračni drug i djeca, ako ih imaju, pod uvjetom da barem jedan od supružnika nije navršio 40 godina. Pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji financira se pri kupnji građevinskog zemljišta ili stambenog objekta radi rješavanja stambenog pitanja, za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta ili za adaptaciju stambenog objekta na području Grada Lipika.

Dosad potpomognuto 49 obitelji

Primjenom ovog Programa socijalnih mjera dosad je potpomognuto 38 obitelji s 920.587,50 kuna, a ako im pridodamo i 11 obitelji koje su jučer potpisale ugovore sveukupne vrijednosti od 250.000,00 kuna, dolazimo do 49 mladih obitelji koje su ostvarile ove poticaje. Iz gradskog je proračuna za ovu namjenu proteklih godina izdvojeno 1.170.587,50 kuna.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana je ovom prigodom izjavio kako ga posebno veseli veliki odaziv na mjere pomoći pri rješavanju stambenog pitanja jer to pokazuje da mladi ljudi namjeravaju ovdje živjeti i zasnivati obitelji. To je, kako je nglasio, snažan motiv Gradskoj upravi za još veći angažman pri stvaranju uvjeta za što kvalitetniji život na području Lipika, kako sadašnjim, tako i budućim generacijama.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je, nakon što su uviđene određene nelogičnosti, bilo i nekih prilagodbi samog programa, a naglasio je i to kako su uvijek spremni prihvatiti dobre sugestije.

Uz zahvalu i radost što Grad prepoznaje njihove potrebe, potpisnici su izrazili i zadovoljstvo brzim rješavanjem papirologije potrebne za prijavu na ovaj Program stambenog zbrinjavanja. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!