DIV grupa izbačena iz rekonstrukcije pruge Dugo Selo – Križevci, posao im preuzela domaća tvrtka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DIV grupa više nije dio domaćeg konzorcija koji se još od srpnja 2016. godine bori s rekonstrukcijom postojećeg i izgradnjom novog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci. Jedan je to od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj čiji je dovršetak planiran još 2020. godine, a da niti danas nije na vidiku.

Posao vrijedan milijardu i pol kuna jedan je od prvih poslova takve vrste financiran većinom iz EU fondova, a u domaćem konzorciju koji predstavljaju DIV grupa, Dalekovod i Zagreb – Montaža upravo se DIV grupa najčešće spominjala kao najslabija karika.

Poslovno carstvo poduzetnika Tomislava Debeljaka u travnju ove godine završilo je u predstečajnoj nagodbi, a razmjeri štete tek će se pokazati. DIV grupa zapošljava, odnosno zapošljavala je više tisuća radnika, a moto im je bio „od vijka do kruzera”.

Poslove za koje je bila zadužena DIV grupa sada je preuzeo Dalekovod, također tvrtka koja je prošla svoju katarzu u obliku predstečajne nagodbe iz koje se, sudeći prema posljednjim rezultatima, ipak uspješno izvukla.

„Društvo Dalekovod, d.d. aktivno će preuzeti sve poslove koji su prethodno bili u nadležnosti gospodarskog subjekta DIV GRUPA d.o.o., a u cilju urednog i pravodobnog izvršenja projekta rekonstrukcije i izgradnje željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci. O navedenoj odluci obaviještena je HŽ Infrastruktura d.o.o. kao naručitelj projekta”, stoji u priopćenju Dalekovoda koje je u petak objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!