Memorijalni biciklistički ultramaraton dug tisuću kilometara prošao kroz Pakrac i Lipik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Skupina od 16 biciklista krenula je jučer iz Vukovara prema Dubrovniku  u sklopu 13. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar-Dubrovnik.

Put je to dug otprilike 1000 kilometara, a ovogodišnji ultramaraton se održava u pet etapa, od 1. do 5. kolovoza, pri čemu biciklisti, uglavnom rekreativci, dnevno u prosjeku odvoze oko 170 kilometara.

Na svojem putu, biciklisti prolaze kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu, a na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

Tako je jučerašnja prva etapa, duga 197 kilometara, prošla kroz Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Požegu, Pakrac te završila u Lipiku, na Trgu hrvatskih branitelja. Ondje su sudionike ultramaratona, među kojima je i ove godine Lipičanin Blaško Skender, dočekali gradonačelnik Vinko Kasana te predstavnici lokalnih braniteljskih udruga – Udruge branitelja Lipika 1991. te lipičke HVIDRA-e. 

Tom su im prigodom čestitali na odvažnosti te poželjeli puno sreće i uspjeha na putu do Dubrovnika, naglasivši i ponos činjenicom što Blaško Skender i ove godine predstavlja Lipik!

Nakon što su svi zajedno odali počast te položili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima, molitvu je povela dr. Marica Topić, a potom su se biciklisti okrijepili u restoranu Toplica Lipik te pošli na zasluženi odmor. Naime, već jutros su krenuli voziti drugu etapu u smjeru Okučana, Novske, Hrvatske Kostajnice, Gline, Cetingrada i Slunja.

Organizator ultramaratona, koji se održava u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, je Udruga Slavonsko Brodski Biciklist. Biciklisti bi u Dubrovnik trebali stići 5. kolovoza. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!