Lipik i Pakrac odali počast hrvatskim braniteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja, predstavnici Pakraca i Lipika na čelu sa saborskom zastupnicom i gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević te predsjednicima Gradskih vijeća Lipika i Pakraca – Slobodanom Katunarom i Miroslavom ivančićem, kao i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, prisjetili su se veličanstvene i presudne pobjede.

Zajednički vijenci i svijeće su položeni kod spomenika predsjedniku Tuđmanu u Pakracu, ali i na središnjem pakračkom trgu te kod spomen ploče poginulim braniteljima u Donjim Grahovljanima Potom je počast odana kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na lipičkom gradskom groblju te kod poprsja prvog hrvatskog predsjednika i spomenika poginulim branitelja na Trgu hrvatskih branitelja u Lipiku, kao i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Dobrovcu, gdje su se komemoraciji pridružili i članovi NK Dobrovac.

Nakon odavanja počasti onima koji su svoje živote ugradili u temelje suvremene Republike Hrvatske, program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti završen je služenjem svete mise za poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!