[FOTO] Mladi iz dvadeset zemalja u Kukavici uživali u brojnim aktivnostima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer, 12. kolovoza, obilježen je međunarodni Dan mladih sklopu Međunarodnog tjedna mladih koji se tradicionalno održava već deset godina na ŠRC Kukavica. Udruga IMPRESS je i ove godine na jednom mjestu povezala mlade iz svih krajeva Hrvatske te čak dvadeset zemalja.

Održan je panela na temu „Međugeneracijska solidarnost – budućnost mladih u ruralnim i malim sredinama“ na kojemu su sudjelovali predsjednica Udruge IMPRESS Tanja Herceg, Veleposlanik države Izrael nj. e. Illan Mor, predstavnica Republike Hrvatske u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru te predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon i predstavnik Republike Hrvatske u Europskom odboru regija te gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj. Na panelu smo se bavili perspektivom mladih osoba na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj i međudržavnoj razini. Veliki naglasak stavljen je na buduće suradnje i projekte gdje su se posebno iskazali sudionici iz drugih zemalja poput Egipta, Gruzije, Bangladeša, Njemačke, Gane, Uzbekistana i mnoge druge koji žele više surađivati s organizacijama iz Hrvatske.

Dan se nastavio na sajmu udruga koji je okupio predstavnike organizacija iz Zagreba, Čakovca, Slavonskog Broda, Bjelovara i Daruvara. Iznimno smo ponosni na sajam udruga pošto je ovo prvi put da je organiziran u sklopu Međunarodnog tjedna mladih, a sudeći prema odazivu nastavit ćemo ga organizirati i u buduće. Obilježavanje dana zaključili smo uz sportske igre.

Veliko nam je zadovoljstvo što je kroz organizaciju Međunarodnog tjedna mladih Udruga IMPRESS stavila Bjelovarsko-bilogorsku županiju u centar Hrvatske kada je riječ o mladima. Kroz ovaj i mnoge druge projekte nastavljamo obilježavati Europsku godinu mladih.

Međunarodni dan mladih obilježen je u sklopu već tradicionalnog Impress Međunarodnog ljetnog edukacijskog kampa s mladima iz više od 20 različitih država. Međunarodni tjedan mladih održava se od 9. do 15. kolovoza Športsko-rekreacijskom centru „Kukavica“, a uključio je aktivnosti međugeneracijske solidarnosti s više od 150 građana različite dobi, stavio je u središte teme ključne za mlade, mladi različitih država provode aktivnosti u Gradu Bjelovaru i Gradu Daruvaru, provode sportske aktivnosti, edukacijske radionice na temu održivog razvoja, komunikacijskih vještina, pripremaju mlade za tržište rada kroz preuzimanje proaktivne uloge i preuzimanja odgovornosti.

Međunarodni tjedan mladih održava se uz podršku: Hrvatskog sabora, Odbora za obitelj, mlade i sport, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Ambasade države Izrael u Republici Hrvatskoj, Grada Bjelovara, Grada Daruvara i Hrvatske zajednice općina.

Foto: Udruga Impress


PODIJELI S PRIJATELJIMA!