[FOTO] Otvaraju se vrata bjelovarske Marakane. Napokon poznat konačan iznos projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završeni su radovi na novom Gradskom stadionu na kojem će sutra NK Bjelovar odigrati prvu utakmicu 2. HNL protiv NK Trnje. Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak otkrio je da je cijeli projekt koštao 24 milijuna kuna. 

-Prije dvije godine nismo imali niti jedan nogometni stadion, danas imamo dva, jedan u Bjelovaru, drugi u Ždralovima. Veliku pomoć smo imali i u HNS-u i dopredsjedniku Slavku Prišćanu. Imamo dva nogometna kluba u višem rangu natjecanja, znamo da NK Bjelovar 17 godina nije igrao Drugu ligu, a sada igra – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak i nastavio. 

-Zadovoljili smo sve uvjete, tehnički pregled je jučer završen i sve je spremno za odigravanje utakmice. 24 milijuna kuna je koštao stadion, mogu reći da smo imali sreće što smo ušli u taj projekt ranije jer da smo ga sada radili on bi koštao vjerojatno duplo više. Napravili smo dodatno i svečanu ložu, vrhunske svlačionice, vrhunski teren i svi možemo biti ponosni – kazao je Hrebak. 

Dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan kazao je kako je Bjelovar prije 17 godina igrao Drugu ligu i da je on tada kao trener uveo momčad u tu ligu te da je ponosan da je Bjelovar sada opet tu gdje je. 

-Sjećam se kada sam 2017. godine razgovarao s gradonačelnikom i kada mi je rekao idemo raditi stadion mislio sam da neće to tako brzo biti, ali evo tu smo. Inače, godinu poslije nakon prvog razgovora o stadionu, dakle, 2018. godine doveli smo viceprvake svijeta na Gradski stadion i to je bilo pravo malo čudo i hvala Daliću i Modriću što su pristali doći na onaj stari stadion. Zatim smo osigurali iznos za umjetnu travu koja je iznimno bitna za treniranje mladih. Dakle, nogomet se strašno diže u našoj županiji što me jako veseli – kazao je Prišćan. 

Trener prve momčadi Luka Bilobrk nije krio oduševljenje novim stadionom. 

-Hvala gradonačelniku, zamjeniku, radnicima koji su dane provodili ovdje da sve bude gotovo na vrijeme. Nadam se da će sutra moja ekipa također odraditi jedan dobar posao te da će doći veliki broj ljudi koji će nas podržati i uživati u kvalitetnom nogometu. Stvarat ćemo mladost, igrat će mladi igrači, stoga treba strpljenja, ali želimo igrati jedan atraktivan i moderan nogomet – kazao je Bilobrk. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!