Lijepa gesta: Zahvaljujući gospodinu Mati, mladi liječnik iz Hercegovca može obavljati EKG preglede

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Velikodušna gesta nedavno je obradovala medicinsko osoblje ambulante u Hercegovcu. Naime, gospodin Mato Milinković darovao im je jedan EKG uređaj koji će ubuduće biti na raspolaganju svim pacijentima koji ga zatrebaju. Kako je do ove donacije došlo, otkrio nam je sam Milinković.

– Moja kćerka radi u Berlinu u jednoj velikoj klinici na ispitivanju lijekova gdje su dobili smjenu aparata i ona je razgovarala s doktorom i rekla mu da ta dva aparata želi donirati u Hrvatsku. Imam sestru u Požegi čija kćerka je medicinska sestra pa je ona željela da jedan od tih aparata dobije i ona. Tako smo odlučili da jedan aparat ode u bolnicu u Požegi i oni ga koriste, tamo su ga registrirali i što već treba. Drugi sam mislio da će ići u ambulantu u Garešnici gdje bi ga svaki doktor mogao koristiti za svoje pacijente, da pacijenti ne moraju ići u druga mjesta, ali oni nisu bili zainteresirani, a onda smo čuli za mladog doktora Ivana Čukmana u Hercegovcu – započinje gospodin Mato. Kako bi provjerio je li tamošnjoj ambulanti potreban EKG uređaj, čuo se s načelnikom Borom Bašljanom koji je donaciju objeručke prihvatio. Nakon toga je aparat trebalo dopremiti u ambulantu.

– Kad smo donijeli aparat u ambulantu u Hercegovcu, i doktoru i sestri bilo je jako drago, a i pacijenti su primijetili da se nešto događa – prisjeća se te dodaje kako mora provjeriti je li doktor osigurao sve potrebne preglede i registraciju aparata. Nije ovo prvi put da je gospodin Mato donirao medicinsku opremu nekoj bolnici.

– Ja sam i za vrijeme rata donirao dva aparata za dijalizu, no doktor koji je radio s njim je otišao iz Garešnice i ne znam što je bilo s tim. I još nekih aparata smo slali, ja sam radio na tim položajima po Berlinu tako da smo skupljali svaku pomoć i drago mi je da mogu pomoći – ističe. Premda bi volio da je EKG aparat ostao u Garešnici gdje živi, gospodin Mato je sretan da je on svoje mjesto našao u obližnjoj općini, osobito zbog novog doktora koji odnedavno radi u Hercegovcu.

– Baš mi je drago za tog mladog doktora i volio bih da ostane na području Hercegovca, naše županije jer su ovi svi već za penziju, a neki rade i iz penzije – zaključuje Milinković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!