Moderni kulturni centar u Bereku neće imati problema sa skupim plinom i strujom. Evo zašto lp

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je posjetio općinu Berek gdje je imao radni sastanak s načelnikom Matom Tonkovićem te su kasnije zajedno obišli važnije projekte u općini. 

-Na sastanku sam upoznao župana s našom malom općinom koja je jedna od najmanjih u županiji, ali po broju projekata je itekako velika. Župan je upoznat što smo radili i kakvi su nam planovi. Imamo odličnu suradnju sa Županijom, mnoge zajedničke projekte radimo poput treće faze programa ‘Zaželi’, cestogradnja, vodovod i sve ostalo – kazao je načelnik Tonković i nastavio. 

-Planiramo nadograditi osnovnu školu, a već smo sada mnogo uložili u nju. Kulturni centar ili kako ju zovu ‘ljepotica u Bereku’ je praktički gotov. Planiramo otvoriti centar za Dan općine 29. rujna. Zgrada je vrhunski napravljena i naši ljudi će ju konačno dočekati i mnogi će je moći koristiti. Inače, ta zgrada sama proizvodi svoju struju i toplinu za grijanje što je jako dobro u ovo vrijeme energetske krize. Inače, projekt je vrijedan 10 milijuna kuna – istaknuo je načelnik Tonković. 

Župan Marko Marušić ostao je oduševljen Kulturnim centrom te je čestitao načelniku na svim projektima. 

-Načelnik me upoznao s projektima koji se rade na području općine Berek, prije svega uz komunalnu infrastrukturu, zatim ovaj Kulturni centar i sve što je vezano za boljitak općine. Dotaknuli smo se i ambulante u Bereku, znamo problematiku i nedostatak liječnika, stoga mi je drago da Berek ima liječnika, jest na četiri sata, ali on je tu i to je važno. Zajedno sudjelujemo u programu ‘Zaželi’ i čekamo rezultate ministarstva da se taj program nastavi jer izaziva veliko zanimanje i pomaže našim starijim osobama. Također cilj nam je zadržati mlade u Bereku i na tome ćemo raditi – kazao je župan Marko Marušić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!