Općinski rođendan uz najavu dolaska liječnice i apel za cestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Svoj je dan proslavila Končanica, općina poznata po poljoprivredi, posebice ribnjačarstvu, ali prije svega po svojoj gostoljubivosti i skladnom suživotu Hrvata i Čeha. Općina je to koja je uredila svoje ceste i društvene objekte, ali osim u infrastrukturu ulaže i u ono najvažnije, u ljude.

-Od onog dana kada se dijete rodi uplaćujemo roditeljima određeni iznos, plaćamo boravak u jaslicama u Daruvaru za svu djecu s područja naše općine jer mi imamo vrtić za djecu od tri godina, sufinanciramo i naš vrtić. Pratimo našu djecu i u školi, dok nije država kupovala knjige osnovnoškolcima to smo radili mi, a sada kupujemo radne bilježnice i opremu. Plaćamo i školu plivanja, skijanja, školu u prirodi – ponosno je naglasio načelnik Zlatko Bakunić i dodao kako i stipendiraju studente, pomažu umirovljenicima, daju potpore udrugama.

Načelnik Končanice Zlatko Bakunić

Končanica je, poručili su sa svečane sjednice Općinskog vijeća okupljeni, primjer da se i u maloj sredini može živjeti dobro. Dobre su i vijesti da bi se početkom tjedna trebao riješiti problem nedostatka liječnika jer bi u Končanicu trebala stići mlada liječnica. Ono čim ne mogu biti zadovoljni je Državna cesta D5 koja nikako da dođe na red do Končanice, a važna je jer uz nju vežu projekt aglomeracije i jer će njenim uređenjem napokon na toj prometnoj cesti napraviti nogostup. Nada se Bakunić da će ubrzo i to biti realizirano.

-Ne znam, valjda nas ne vole. Da smo na moru možda bi to već i dobili. Prozivam i moje saborske zastupnike i oni su tu vjerojatno veliki krivci – ‘pecnuo’ je kroz šalu končanički načelnik zastupnike.

Nije taj projekt zaboravljen, brže-bolje su za govornicom odgovorili prozvani.

-Kolega Miro (Totgergeli) i ja smo tu cestu uspjeli ugurati u Operativni program Vlade, ali nažalost ta dionica još nije započeta, ali ćemo se potruditi da ona svakako krene – poručio je Vladimir Bilek, a da će se nastaviti zalagati za nju rekao je i drugi prisutan saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Saborski zastupnik Vladimir Bilek
Saborski zastupnik Miro Totgergeli

Zamjenica župana Marija Jungić je poručila da Končanica ima partnera i u Županiji što veseli načelnika Zlatka Bakunića koji je nekoliko puta naglasio kako ništa od onoga što je napravljeno nije postigao on sam već je rezultat zajedničkog rada. One koji su svojim trudom i radom doprinijeli razvoju i promicanju Općine Končanica, Općina je i nagradila javnim priznanjima pri čemu izdvojiti treba Mladena Markača i Velimira Žunca koji su proglašeni počasnim građanima Končanice.

Mladen Markač

 

Velimir Žunac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!